Apžvalga: Brazilija – Kroatija

Birželio 13 dieną, antradienį pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes žais dabartiniai planetos čempionai bei turnyro favoritai brazilai, jų varžovai bus Kroatijos futbolininkai. Pirmasis šios grupės mačas tarp Australijos ir Japonijos baigėsi australų pergale 3-1.

F grupė

Brazilija – Kroatija

Vieta: Olympiastadion, Berlynas

Laikas: 22:00 Lietuvos laiku

Teisėjas: Benito Archundia (Meksika)

Brazilija yra vienintelė ekipa dalyvavusi visuose iki šiol vykusiuose 17-oje Pasaulio čempionatų, brazilai – 5 kartus yra tapę čempionais. Tuo tarpu Kroatijai tai bus trečiasis čempionatas iš eilės, o didžiausias jų pasiekimas 1998 metais laimėta 3-oji vieta.

Ir Brazilija, ir Kroatija į Pasaulio čempionatą pateko užėmusios pirmąsias vietas savo grupėse atrankos turnyre.

Ankstesni susitikimai

Brazilija ir Kroatija, kuri nepriklausoma tapo tik 1991 metais, tarpusavyje žaidė tik kartą: praėjusiais metais Splite vykusiose varžybose buvo užfiksuotos lygiosios 1-1.

Pasirengimas čempionatui

Brazilija prieš planetos pirmenybes sužaidė tik vienerias tarptautines rungtynes, kuriose 4-0 įveikė Naująją Zelandiją.

Kroatija 3-2 nugalėjo Argentiną , 4-1 Austriją, 2-2 sužaidė su Iranu, 0-1 nusileido Lenkijai, 1-2 Ispanijai.

Rungtynių prognozės

Kroatijos rinktinės gretose neišvysime šlaunies raumenį pasitempusio Ivicos Oličiaus, tad puolimo grandį sudarys Dado Prso bei Ivanas Klasničius. Visgi daugiausia darbo teks kroatų gynėjams, kuriems teks stabdyti Braziljos puolimą.

Startinėje Brazilijos rinktinės sudėtyje išvysime bene stipriausią atakuojančių žaidėjų ketvertą pasaulyje: Kaka, Ronaldinho, Ronaldo ir Adriano, prie komandos atakų mėgsta prisijungti ir veteranai krašto gynėjai Cafu ir Roberto Carlosas, tad turėdami tokius žaidėjus brazilai yra tiesiog priversti žaisti atakuojantį futbolą.

Visgi Kroatijos rinktinės strategas Zlatko Kranjčaras teigė, jos jo komanda nenusiteikusi tik gintis ir kontratakuoti. Jis pridūrė, kad nesiruošia kelti baltos vėliavos anksčiau laiko ir paminėjo čempionato staigmena tapusį Trinidado ir Tobago mačą su Švedija, kuris baigėsi lygiosiomis 0-0.

Saugas Marko Babičius išskyrė Kroatijos stipriąsias puses: ekipoje nėra ryškių žvaigždžių, todėl rinktinė žaidžia kaip komanda, be to pridūrė, jog pagrindiniai Kroatijos rinktinės futbolininkai rungtyniauja pajėgiausiuose Europos klubuose, kas rodo kroatų galimybes įveikti bet kuriuos varžovus.

Tuo tarpu Brazilijos rinktinės treneris Carlosas Alberto Parreira pripažino, jog komanda jaučia spaudimą dėl nuolat jai klijuojamos favoritų etiketės, tačiau pridėjo, kad ekipa su šiuo spaudimu susitvarko ir tikisi sėkmes pirmajame mače.

Brazilijos rinktinės kapitonas Cafu duodamas interviu teigė, jos komanda gerbia visus varžovus ir kad tikisi sunkios dvikovos pirmajame susitikime

Numatomos sudėtys

Brazilija: Dida, Cafu, Lucio, Juan, Roberto Carlos, Emerson, Ze Roberto, Kaka, Ronaldinho, Ronaldo, Adriano.

Kroatija: Pletikosa, Simic, Kovac, Simunic, Srna, Tudor, Kovac, Babic, Kranjcar, Klasnic, Prso.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.