Statybų sostinėje skaidrumą padės užtikrinti sąžiningumo deklaracijos

Nuo šiol kiekvienas fizinis ar juridinis asmuo, norintis formuoti sklypus, planuoti teritorijas ar gauti statybų leidimą, kreipdamasis į sostinės Savivaldybę, turės pasirašyti Statytojo sąžiningumo deklaraciją, kurioje įsipareigos skaidriai dalyvauti šiuose procesuose.

Statytojas įsipareigos siekdamas palankių sprendimų nedaryti neteisėtos įtakos Nuolatinės statybos ir Žemės sklypų tvarkymo ir planavimo komisijų bei kitų Savivaldybės komisijų nariams bei ekspertams, kitiems Savivaldybės politikams, tarnautojams ir darbuotojams. Pasirašomoje deklaracijoje statytojas pasižadės veikti sąžiningai, neduoti ir neketinti duoti pinigų, dovanų, nesuteikti ar neketinti suteikti jokių paslaugų ar kitokio atlygio už palankaus sprendimo priėmimą.

Deklaracijoje statytojas taip pat įsipareigoja paaiškėjus, kad kiti statytojai, dalyvaujantys sklypų formavimo, teritorijų planavimo ir statybos leidimo gavimo procesuose, veikia neteisėtai ir nesąžiningai, nedelsiant raštu pranešti apie tai Savivaldybei. Deklaracija taip pat apibrėžia konfidencialios informacijos saugojimą ir naudojimą, duomenų ir dokumentų, reikalingų sklypų formavimui, teritorijų planavimui ir statybos leidimui gauti teikimą.

Pažeidęs šią sąžiningumo deklaraciją, statytojas privalės atlyginti padarytus nuostolius, apie tokius pažeidimus Savivaldybė informuos visuomenę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma .

1 atsiliepimas į "Statybų sostinėje skaidrumą padės užtikrinti sąžiningumo deklaracijos"

  1. viktoras

    nu zokas visai nupezejo, geriau sau deklaracija tokia pasirasytu ir jos laikytusi. Ale reiks gyventi tik uz atlyginima

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.