Žirinovskis mano galįs pakeisti Putiną

Ultranacionalistinės Rusijos liberalų demokratų partijos lyderis Vladimiras Žirinovskis savaitgalį pareiškė ketinąs dalyvauti 2008 metų prezidento rinkimuose, rašo naujienų svetainė „NEWSru.com”.

Skandalais pagarsėjęs Valstybės Dūmos pirmininkas tiesioginėje radijo „Echo Moskvy” laidoje sakė, kad „jeigu bus visiškai laisvi rinkimai” ir jeigu šalies prezidentas Vladimiras Putinas nerems nė vieno kandidato, „yra galimybė iškovoti pergalę”.

„Jeigu rinkimuose dalyvaus (proprezidentinės) „Vieningosios Rusijos” iškeltas žmogus, aš ir (komunistų lyderis Genadijus) Ziuganovas, tai aš turiu galimybių daugiau nei Medvedevas ar Ziuganovas”, – teigė V.Žirinovskis.

Jo teigimu, į populiariausių lyderių trejetą, naujausiais duomenimis, įeina šalies vyriausybės pirmininko pirmasis pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas, pats V.Žirinovskis ir gynybos ministras Sergejus Ivanovas.

„Visi tie, kurie dabar vadinami V.Putino įgaliojimų perėmėjais – Ivanovas, Medvedevas – nebus įpėdiniai”, – sakė V.Žirinovskis ir pridūrė, kad „jie specialiai rodomi, siekiant nukreipti rinkėjų dėmesį”.

Dabartinis prezidentas, jo nuomone, neis trečiam įgaliojimų laikotarpiui, nes „tada jis blogai jaustųsi – Vakarai ims kalbėti, kad tai Lukašenkos, Nijazovo variantas, o jis to nenorėtų”.

Prognozuodamas 2008 metų įvykius V.Žirinovskis sakė, kad rinkimai praeis „tyliai, ramiai: paskelbs rinkimus į Valstybės Dūmą, į ją pateks trys partijos, galbūt dar mažiausiai dvi; prezidento rinkimuose dalyvaus trys ar keturi kandidatai, reikalingas kandidatas nugalės per pirmąjį ratą, surinkęs 52 proc. balsų, ir komanda dirbs vėl aštuonerius metus”.

V.Žirinovskis pritarė siūlymui rinkti prezidentą septyneriems metams.

Jo nuomone, „tai būtų geras variantas: sutaupytume pinigų, laiko, būtų mažiau intrigų, melagingos kompromituojančios medžiagos, korupcijos”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.