Plokštelės globotiniams primins sceną

Dviejų Panevėžio A.Bandzos vaikų globos namų auklėtinių asmens bylos pasipildė birželio pradžioje Vilniaus „Siemens” arenoje vykusio koncerto „Už gražų vaiko pasaulį. Aš noriu svajoti” plakatais ir kompaktinėmis plokštelėmis su jų nuotraukomis.

Šios relikvijos 6 metų Jolitos Kucinaitės ir 7-mečio Manto Paškausko bylose bus saugomos iki to laiko, kol vaikai paliks globos įstaigą.

A.Bandzos vaikų globos namų direktoriaus pavaduotoja Salomėja Jareckienė „Panevėžio rytui” sakė, kad kol kas nė vienas auklėtinis savo asmens byloje neturėjo kompaktinės plokštelės. Juo labiau tokios, kurioje būtų įrašyta daina, atlikta kartu su garsiu Lietuvos dainininku.

„Siemens” arenos scenoje J.Kucinaitė ir M.Paškauskas populiarią dainą „Vakaro prašymas” dainavo kartu su visos šalies vaikams gerai žinoma Neringa iš „Tele bim bam”.

Po koncerto nenorėjo praustis

Muzikinio projekto „Už gražų vaiko pasaulį. Aš noriu svajoti” sumanytoja Lietuvos žmogaus teisių lyga siekė parodyti žiūrovams gabiausius šalies vaikų globos namuose ir daugiavaikėse šeimose augančius vaikus.

54 projekto dalyviai dainavo kartu su populiariais dainininkais Vytautu Kernagiu, Asta Pilypaite, Jurga Šeduikyte ir kitais. Be to, vaikai demonstravo madas, šoko.

Vaikų šukuosenomis ir makiažu rūpinosi profesionalių grožio specialistų brigada. Po koncerto į Panevėžį grįžusi Jolita dar kelias dienas nesiprausė, nes nenorėjo, kad nuo skruostų dingtų skaistalų pėdsakai.

„Vilniuje tetos man padažė lūpas”, – lyg didžiausią paslaptį „Panevėžio rytui” tylomis pakuždėjo Jolita.

Mantas sakė geriausiai atsimenąs tą momentą, kai pasibaigus koncertui projekto dalyviai draugiškai valgė didžiulį tortą.

Vadovę vadina mama

Muzikiniam projektui mažuosius panevėžiečius parengė Panevėžio A.Bandzos vaikų globos namų auklėtoja ir muzikos vadovė Erika Kosej.

„Atrankai nutarėme pasiūlyti daugiausia patirties turinčius mūsų dainininkus Jolitą ir Mantą. Jie, be kitų dainų, buvo parengę ir dainą „Vakaro prašymas”, – pasakojo muzikos vadovė.

Po Vilniuje vykusios atrankos organizatoriai nekeitė panevėžiečių pasirinktos dainos ir nusprendė, kad šie vaikai dainuos su „Tele bim bam” vedėja N.Čereškevičiene.

Dar kartą dainininkams teko vykti į Vilnių tuomet, kai reikėjo įrašyti dainą. Be to, ne vieną kartą mažieji dainininkai lankėsi ir Panevėžio garso įrašų studijoje.

„Mums pasisekė, kad dirbome su Neringa. Ji puikiai išmano vaikų psichologiją, tad Jolitai ir Mantui tai buvo ne darbas, o savotiška atrakcija”, – sakė E.Kosej.

Besikalbant su dainininkais Jolita į savo auklėtoją ir muzikos vadovę ne vieną kartą kreipėsi „mama”, nors jos pačios motina gyva ir sveika gyvena Kupiškio rajone, tik nelanko mergaitės bei kitų globos namuose paliktų savo vaikų.

Seniai savo motinos nematė ir M.Paškauskas, nors ši gyvena Panevėžio rajone.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.