Lietuva turi išlaikyti griežtą fiskalinę politiką

Šiandien su kasmetinį darbo vizitą Lietuvoje pradėjusiais tarptautinės reitingų agentūros „Standard&Poor‘s” analitikais susitikęs laikinasis Ministras Pirmininkas ir finansų ministras Zigmantas Balčytis pristatė Lietuvos politinę bei ekonominę padėtį, šalies fiskalinę politiką bei valstybės skolos valdymo klausimus.

„Laikinoji Vyriausybė sėkmingai dirba ir tęs pradėtus darbus tol, kol bus suformuota naujoji, kuri, esu įsitikinęs, nekeis suformuotos ir nuosekliai įgyvendinamos griežtos fiskalinės politikos”, – komentuodamas Lietuvoje šiuo metu susidariusią politinę padėtį teigė laikinasis Vyriausybės vadovas Zigmantas Balčytis.

Pasak Z.Balčyčio, „Lietuva turi išlaikyti griežtą fiskalinę politiką ne vien tik dėl to, jog šalis siekia ateityje patekti į euro zoną, bet pirmiausia dėl to, kad vykdydama subalansuotą fiskalinę politiką valstybė gauna labai didelę naudą, nors ją ir labai sunku tiesiogiai įrodyti”.

„Mūsų šalis užsienio investuotojų yra vertinama kaip patikima ir stabili, o tai leidžia tarptautinėse finansų rinkose Lietuvai pasiskolinti labai palankiomis sąlygomis ir tokiu būdu taupyti valstybės lėšas”, – susitikime teigė Zigmantas Balčytis.

Po susitikimo su laikinuoju Ministru Pirmininku ir finansų ministru tarptautinės reitingų agentūros „Standard&Poor‘s” atstovai pratęsė konsultacijas su kitais Finansų ministerijos specialistais. Per dviejų dienų vizitą reitingų agentūros ekspertai Vilniuje taip pat ketina susitikti su LR ūkio ministerijos, Lietuvos banko, komercinių bankų, užsienio ambasadų Lietuvoje atstovais bei nepriklausomais apžvalgininkais. Susitikimų metu ekspertai bus informuoti apie bendrą Lietuvos ekonominę padėtį, fiskalinės ir monetarinės politikos rezultatus bei makroekonomikos prognozes, valstybės biudžeto padėtį, valstybės 2007 m. finansinius planus, vidaus ir užsienio skolos valdymą.

Susipažinusi su Lietuvos pažanga, „Standard&Poor‘s” agentūra pateiks oficialią ataskaitą.

Tarptautinė reitingų agentūra „Standard&Poor‘s” Lietuvai yra nustačiusi A ilgalaikio skolinimosi ir A-1 trumpalaikio skolinimosi reitingus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.