Smiltynės gyventojai nebeatlaikė perkėlos smūgių

Sulaukęs skundo iš Smiltynės gyventojų, kurie prašo grąžinti į senąją perkėlą naktinius reisus bei vėl kelti automobilius, uostamiesčio meras pakvietė pasiaiškinti AB „Smiltynės perkėla” vadovą.

Anot gyventojų, „Smiltynės perkėlai” nusprendus nuo gegužės 15 d. visiškai nebekelti mašinų iš senosios perkėlos, jie susidūrė su dideliais nepatogumais. Tapo sudėtinga nuvykti į darbus, nuvežti vaikus į mokyklas ir darželius bei grįžti į namus. Gyventojų nuomone, rytiniai ir vakariniai reisai aktualūs tik Smiltynės gyventojams bei Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos bei Lietuvos jūrų muziejaus darbuotojams – jie nesutampa su poilsiautojų antplūdžiais – todėl manoma, kad tušti keltai tikrai galėtų plukdyti gyventojų mašinas rytais ir vakarais: pageidaujama, iki 10 val. ryto ir nuo 20 val. vakaro.

Taip pat smiltyniškiai prašo papildomų reisų 24 ir 2 val. nakties, nes jie dabar neturi galimybių vakare dalyvauti mieste vykstančiuose kultūriniuose renginiuose.

Meras Rimantas Taraškevičius pokalbio Algirdą Žukauską pakvietė šį penktadienį.

Smiltynės gyventojai į miesto merą kreipėsi po to, kai pasijuto „Smiltynės perkėlos” vadovo ignoruojami. Anot gyventojų atstovės Vilmos Gvozdevienės, išdėstę savo pageidavimus A. Žukauskui jie sulaukė atsakymo, neva Smiltynės gyventojų patogumui bus organizuojami papildomi reisai naujojoje perkėloje. V. Gvozdevienė tai vadina pasityčiojimu. „Juk nuo naujosios perkėlos iki namų mums reikia eiti penkis kilometrus, – teigė V. Gvozdevienė. – Visi gyventojai esame pasipiktinę „Smiltynės perkėlos” vienvaldyste. Mes gi negalime namo nei pėsčiomis pareiti, nei parskristi, tad labai pikta, kad „Smiltynės perkėla” visai nepaiso mūsų interesų.”

Pasak gyventojos, jie jau ir taip yra izoliuoti – neturi nei parduotuvės, nei galimybės skubiai prisišaukti medicininę ar kitų tarnybų pagalbą, todėl norėtų bent jau patogiai naudotis keltų paslaugomis.

Tačiau „Smiltynės perkėlos” direktorius A. Žukauskas teigia šių gyventojų prašymų patenkinti negalįs. „Šito nebus, nes tai ne mano užgaida”, – paklaustas, ar yra vilties, kad iš senosios perkėlos mašinos vėl bus keliamos, atsakė A. Žukauskas.

Vadovas priminė, kad dar 2002 m. Vyriausybės Strateginio planavimo komitetas priėmė sprendimą iškelti keltus iš Danės upės. Tam palaipsniui ir ruošiamasi. „Smiltynės perkėlos” užsakymu statomas naujas keltas, kuris bus keleivinis ir gabenti kroviniams nepritaikytas. Kurį laiką keltai dar kursuos Danės upe, bet ateityje į Smiltynę klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus plukdomi jau iš Kruizinių laivų terminalo.

Tuo tarpu sugrąžinti vėlyvuosius reisus, pasak A. Žukausko, įmonei nuostolinga. „Kad perkeltume kokį vieną žmogų, reisų tikrai nedarysime, negalime sau to leisti”, – teigė vadovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.