Kelionė į tėviškę profesoriui buvo lemtinga

Šiandien savo tėviškėje, gimtojo Mitošiūnų kaimo (Anykščių r.) kapinaitėse, į amžinojo poilsio vietą bus palydėtas žinomas kalbininkas profesorius Kazimieras Kuzavinis.

Anksčiau nekart savo giminėms minėjęs, kad norėtų baigti savo gyvenimo kelią būtent gimtinėje, 79 metų mokslininkas praėjusį sekmadienį tapo lemties auka.

Būtent viešėdamas savo tėviškėje, buvęs Vilniaus pedagoginio universiteto profesorius žuvo avarijoje, kai jo 50-metės dukters Vidos Kuzavinytės nesuvaldytas „Nissan Almera” Surdegio kaimo žvyrkelyje nulėkė į šalikelės griovį.

Vienas žymiausių šalies lotynistų, „Lotynų-lietuvių kalbų žodynų” rengėjas ir vardų kilmės tyrinėtojas savaitgalį su dukra lankėsi gimtinėje pas pusbrolį 66 metų Bronių Abdoną Kuzaviną.

Sekmadienį jie visi trys važiavo į Sekminių atlaidus Surdegio bažnyčioje, bet jos nebepasiekė. Žvyrkelyje ties kelio vingiu nesuvaldytas automobilis nulėkė nuo kelio į gilų griovį.

Avarijos metu K.Kuzavinis žuvo iškart, jo pusbrolis B.A.Kuzavinas netrukus mirė ligoninėje.

V.Kuzavinytė, kuriai lūžo koja, gydoma ligoninėje.

Nelaimę tiriantys pareigūnai pirmiausia įtarė, kad moteriai, dar neturinčiai ir vienerių metų vairavimo patirties, pritrūko įgūdžių suvaldyti žvyrkelyje susimėčiusią mašiną. Šiuo automobiliu vilnietė važinėjo dar tik trečią mėnesį.

Vykdant K.Kuzavinio valią, jo palaikai buvo pašarvoti gimtajame kaime. Mokslininkas bus palaidotas šalia savo tėvų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.