A.Sireika diriguos Kazanės krepšininkams

Kovo pabaigoje iš Kauno „Žalgirio” trenerio posto atsistatydinęs Antanas Sireika vakar Rusijoje sukirto rankomis su Kazanės „Uniks” klubo prezidentu Jevgenijumi Bogačiovu.

„Ką tik baigėsi A.Sireikos derybos su mūsų vadovais – treneris pasirašė metų kontraktą”, – vakar vakare „Lietuvos rytui” pranešė „Uniks” atstovas Vladimiras Tambovas.

Taigi rytoj Palangoje prasidėsiančioje Lietuvos rinktinės kandidatų stovykloje nacionalinės komandos strategas galės nebesukti sau galvos dėl ateinančio sezono.

„Uniks” trenerio pareigos – pirmasis neseniai 50-metį atšventusio A.Sireikos darbas užsienyje.

Prieš 21 metus tapęs buvusio Šiaulių „Kelininko” žaidžiančiuoju treneriu, 1994-aisiais jis stojo prie į LKL priimtos „Šiaulių” komandos vairo ir nesitraukė nuo jo iki 2002 metų gruodžio, kai ryžosi priimti tąsyk jam netikėtą „Žalgirio” kvietimą.

Asistentas – irgi lietuvis

Per pastaruosius keletą metų pirmą sykį be Rusijos čempionato medalių šiemet likusiame turtingame Kazanės klube A.Sireika pakeis šešis sezonus „Uniks” treniravusį Stanislavą Jeriominą ir galbūt išsivers be anglų kalbos.

„Manau, kad vienas A.Sireikos asistentų bus Valdemaras Chomičius. Jo sutartis su klubu galios dar metus, – sakė „Uniks” atstovas.

Domina ir D.Lavrinovičius

Žaidėjų gretose kartu su Sauliumi Štombergu ir Kšyštofu Lavrinovičiumi klubo vadovai norėtų matyti dar vieną legionierių iš Lietuvos – Darjušą Lavrinovičių”.

Sutartį su „Žalgiriu” po pastarojo sezono baigęs D.Lavrinovičius vakar „Lietuvos rytui” teigė dar neapsisprendęs, kurią komandą pasirinkti.

„Iš visų gautų kvietimų mane labiausiai domina keturių penkių klubų pasiūlymai. Aš neatmetu ir „Uniks” varianto, visko gali būti.

Žadu apsispręsti iki penktadienio”, – sakė vidurio puolėjas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.