Dešimt klausimų Rūtai Lukoševičiūtei

1. Kokia muzika šiuo metu yra tavo nešiojamame grotuve?

– Pastaruoju metu klausausi Ališijos Kys. Turiu pripažinti, kad jau kelerius metus klausomos muzikos stilius beveik nesikeičia. O jeigu ir keičiasi, tai nebent dėl mano vokalo dėstytojos Nijolės Maceikaitės įtakos.

2. Ar galėtum atlikti Lietuvos himną?

– Lietuva, tėvyne mūsų… (Pradeda deklamuoti himno žodžius, nors susikerta jau po pirmųjų dviejų eilučių.) Man tęsti ar jau užteks? (Juokiasi.) Iš tikrųjų prireikus galėčiau atlikti Lietuvos himną. Tik prieš tai bent kartą reikėtų persiskaityti žodžius… (Pasigirsta skardus juokas.)

3. Ar esi patriotė?

– Tikrai taip. Jau vien tai, kad neišvažiuoju iš Lietuvos, daug ką pasako… Sulaukusi darbo siūlymo užsienyje, labai rimtai viską apsvarstyčiau. Ir turbūt vis vien likčiau gimtinėje.

4. Ar kitąmet vėl dalyvausi Eurovizijoje?

– Net neįsivaizduoju… (Po trumpos pertraukos pasigirsta konkretesnis atsakymas.) Šią minutę manau, kad nedalyvausiu. Eurovizija – tai savotiška loterija. Be to, ir atsakomybė. Nežinau, ar laimėjusi nacionalinę atranką, ištverčiau šį jausmą. Na, bet, žinoma, pirmiausia reikia ją laimėti… (Juokiasi.)

5. Su kuo iš muzikinių realybės šou norėtum sudainuoti duetu?

– Anksčiau norėjau su Jonu iš „Dangaus”. Kodėl nebenoriu? Na, moterims kartais taip jau būna: vieną dieną ko nors įsigeidžia, kitą jau to nebenori… (Vėl krykščia.) Tiesą pasakius, žinau, jog ir jis nenorėtų. Jei reikėtų katrą nors rinktis, tai būtų iš „Dangaus” dalyvių.

6. Blogiausia, kas gali nutikti tavo gyvenime.

– Manau, jau nutiko. Nebenoriu net pagalvoti apie tai. Blogiausia, kas gali nutikti – artimo žmogaus netektis. Prieš šešerius metus žuvo brolis, vėliau vieną po kito teko laidoti ir senelius. Tokie įvykiai priverčia į gyvenimą žiūrėti kitaip: pradedi gyventi šia diena, nes nežinai, ar ji ne paskutinė.

7. Didžiausias tavo pasiekimas.

– Išleidau debiutinį savo albumą, debiutavau kaip rašytoja. Visi pasiekimai daugiau ar mažiau susiję su karjera. Tiesa, pasiekusi to, rankų nuleisti tikrai neketinu: planuoju išleisti ir antrąjį savo albumą. Tik žinau, kad tai bus negreit.

8. Gyvenimas pagal Rūtą Lukoševičiūtę.

– „Rūtiškas”… (Juokiasi.) Sakyčiau, labai permainingas. Konkrečiau? Tuomet reikėtų su manimi pagyventi, kad pamatytum, koks jis yra.

9. Vyras, dėl kurio vyktum į pasaulio kraštą.

– Na, kaip ir visos moterys, noriu vyriško, stipraus, kad paėmęs už rankos vestų. Bet tokių turbūt nėra. Nors neieškojau…

10. Tai kada planuoji sukurti šeimą?

– Esu jau toks žmogus, kuris viską daro impulsyviai. Jie labai panorėčiau, gal ir sukurčiau. Juk pagal visus standartus jau seniai nuo senmergės slenksčio nukritau. (Juokiasi.)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.