„Pieno lazerių” kūryba įkandama ne visiems

Ekstravagantiškiesiems elektroninę, džiazo bei pankų muziką grojantiems „Pieno lazeriams” veiklos netrūksta: šešių narių grupė turi tiek idėjų ir tikslų, kad net pristinga laiko viskam įgyvendinti. Geriau Vokietijoje nei gimtojoje Lietuvoje žinomi muzikantai džiaugiasi kaskart sulaukiantys vis didesnio tautiečių susidomėjimo jų darbu – kokybiška bei gero skonio muzika.

„Pieno lazeriai” gyvuoja jau penkerius metus. Nors anksčiau grupės narių sudėtis nuolatos kisdavo, išleidę pirmąjį savo albumą „Voyage”, muzikantai išliko tie patys.

Birželio pirmoje pusėje grupė planuoja pateikti savo antrąjį albumą – „Kitchen”. Kaip ir pirmasis jų darbas „Voyage”, taip ir šis pirmiausia bus išleistas Vokietijoje.

„Praėjusių metų vasarą Vokietijoje įrašę albumą „Voyage”, kuris buvo parduodamas internete bei prieinamas visam pasauliui, leidybą pakartojome ir Lietuvoje. Šįmet ketiname daryti tą patį: pirmiausia antrąjį albumą pristatyti vokiečiams, vėliau ir tautiečiams”, – pasakojo grupės „Pieno lazeriai” vadybos reikalais besirūpinantis Girvydas Duoglys.

Antrasis darbas skirsis nuo pirmojo

Tiek Vokietijoje, tiek ir Lietuvoje pirmasis „Pieno lazerių” albumas, kaip sako muzikantai, sulaukė nemažo pasisekimo, atsižvelgiant, jog jų muzika nėra tradicinė.

„Popso dažniausiai klauso vaikai, paugliai ir jaunimas. Mūsų produktą labiausiai vertina publika, pradedant dvidešimtmečiais”, – tvirtino grupės vadybininkas.

Naujasis „Pieno lazerių” albumas „Kitchen”, kurio pristatymas Vokietijoje planuojamas spalį, ganėtinai skirsis nuo debiutinio. Antrajame darbe daugiau pasireikš visi grupės nariai, be to, muzika bus kiek ramesnė, o pats albumas – įvairiapusiškesnis bei turtingesnis. Klausytojai ras daugiau į profesionalią, intelektualią muziką orientuotų kūrinių.

Dainuoja net japoniškai

Birželio pradžioje Vokietijoje pasirodysiantis albumas „Kitchen”, kaip ir debiutinis šios grupės darbas „Voyage”, įrašinėjamas bendradarbiaujant su žinoma vokiečių leidybos kompanija „Phazz – a – Delic”.

Kelias naujas dainas iš išleisiamo „Pieno lazerių” albumo „Kitchen” buvo galima išgirsti prieš savaitę Vilniaus klube „Tamsta” vykusiame grupės koncerte.

Visos naująjį „Pieno lazerių” albumą „Kitchen” sudarysiančios dainos bus atliktos tik angliškai. Tiesa, grupei tenka kai kuriuos kūrinius įdainuoti ir kitomis kalbomis: rusų, lietuvių, net japonų.

„Pieno lazerių” dainos neretai įtraukiamos į garsių užsienio kompanijų išleidžiamus muzikinius rinkinius. Netrukus taip bus padaryta ir su vienu japoniškai įdainuotų grupės kūrinių. Deja, nei lietuviai, nei vokiečiai japoniškos dainos išgirsti neturės galimybės: į naująjį albumą „Kitchen”, kurį sudarys net keturiolika kūrinių, šis įtrauktas nebus.

Įvertina ne visi

„Pieno lazeriai” jaučia vis didesnį tautiečių susidomėjimą jų muzika. Tai įrodo ir alternatyviosios muzikos apdovanojimai, kuriuose jie pripažinti kaip geriausios elektroninės muzikos atstovai bei geriausio albumo kūrėjai. Muzikantai taip pat įvertinti ir „Bravo” apdovanojimų rengėjų – šįmet nominuoti geriausiam albumui.

Pernai grupė sukūrė garso takelį lietuviškam trumpametražiam filmui „Eroto moto”, dalyvavusiam komercinio kino festivalyje AXX. Dar du „Pieno lazerių” garso takeliai panaudoti nebyliojo filmo festivaliui „Tylos garsai”.

„Esame vienintelė solidi Lietuvos grupė, albumo įrašams pirmoji pirkusi licenciją iš užsienio. Mūsų kuriama muzika yra kokybiška ir profesionali. Gaila, kad tai įvertina palyginti mažai žmonių”, – sakė grupės vadybininkas G.Duoglys.

Koncertuoja ne tik ponams

„Pieno lazerių” muzikantai teigia turį tiek įvairiausių planų ir idėjų, kad nebespėją visų įgyvendinti. „Laikui bėgant vis dažniau sulaukiame kvietimų koncertuoti. Tiesa, klubai mūsų vengia: sako, kad per brangūs. Koks mūsų grupės honoraras? Ne paslaptis – du su puse tūkstančio litų”, – neslėpė „Pieno lazerių” vadybininkas.

Artimiausi grupės planai – kartu su kameriniu orkestru „Mezzo” paruošti koncerto programą. Kaip jiems pavyks įgyvendinti sumanymą, bus galima išvysti jau netrukus, net keliuose renginiuose.

„Koncertuoti dažniausiai esame kviečiami įvairiuose uždaruose vakaruose. Nors daugiausia užsakovų yra solidūs žmonės – bankininkai, verslininkai, mumis domisi ir jauni, turintys gerą muzikos skonį, žmonės. Tiesa, vokiečių požiūris į „Pieno lazerius” kiek kitoks, be to, tarp jų yra kur kas daugiau tikros muzikos gerbėjų”, – tvirtino G.Duoglys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.