Bėglys jau prabilo apie kerštą

Į Rusiją pasitraukęs skandalų krečiamos Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas kol kas neketina grįžti į Lietuvą ir svaidosi grasinimais valstybės vadovams bei politiniams oponentams.

„Aš neskubu. Tada ir savo bendražygiams sakiau, kad jeigu grįšiu, tada nesuspenduoju savo įgaliojimų partijos pirmininko pareigose, jeigu susispenduoju – nėra ko skubėti”, – BNS vakar telefonu sakė V.Uspaskichas.

Praėjusią savaitę pasirodė pranešimų, esą V.Uspaskichas grįžo į Lietuvą, tačiau politikas vakar tikino, kad pastarosiomis savaitėmis yra Rusijoje.

Jis teigė, kad pastaruosius 10 metų vasarą tam tikrą laiką praleidžiantis savo gimtinėje Urdomoje, Archangelsko srityje.

Paklaustas, ar nesislapsto nuo teisėsaugos, V.Uspaskichas teigė neturįs dėl ko slėptis: „Negavau jokių kvietimų ir jokių klausimų šioje vietoje, todėl man nėra ko bijoti. O kad nepasitikiu teisėsauga Lietuvoje – jau seniai apie tai kalbu”.

Žada negailestingą atkirtį

Buvęs didžiausios parlamentinės Darbo partijos vadovas teigė nežinąs, kokia yra šiuo metu politinė padėtis Lietuvoje: „Darbo partijos pasitraukimas į opoziciją buvo teisingas, daug kas norėjo, kad susispenduočiau, aš tai padariau.

Aš linkiu sėkmingai suformuoti naują koaliciją ir daugumą. Mano vienintelis noras, kad mažiau būtų purvo ir intrigų. O intriguoja, deja, patys aukščiausi asmenys Lietuvoje”.

V.Uspaskichas užsiminė, jog neketina likti skolingas savo oponentams: „Apie Viktorą Muntianą, Valdą Adamkų ir Artūrą Paulauską aš pasakysiu šiek tiek vėliau, aš kalbėsiu remdamasis dokumentais. Kam man liežuviu malti?”

Po įtarimų – tyrimai

Jau beveik mėnesį Rusijoje užtrukęs V.Uspaskichas praėjusią savaitę pareiškė sustabdantis pirmininko įgaliojimus Darbo partijoje.

Šiuo metu prokurorai aiškinasi, ar didžiausios parlamentinės Darbo partijos vadovai negaudavo duoklės už verslininkams padėtą gauti Europos Sąjungos paramą, o Valstybės saugumo departamentas tiria, ar į šios partijos kasas neplaukė ir abejotinos kilmės pinigai iš Rusijos.

Teisėsaugininkai apklausė kai kuriuos partijos narius, jos būstinėje ir V.Uspaskicho namuose buvo atliktos kratos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Bėglys jau prabilo apie kerštą"

  1. karlas

    uspaskeris jau visai bliamba.jam tik agurkus augint o ne seime trintis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.