Prokurorus pribaigė šimtas skundų

Generalinė prokuratūra nebeturi kantrybės atsakinėti į palangiškių Gedimino bei Virginijos Jackų skundus, pareiškimus, prašymus.

Neseniai sutuoktiniai gavo prokuroro Aleksandro Kazakovo įspėjimą, kad Jackų bei prokuratūros pareigūnų susirašinėjimas gali būti nutrauktas.

Pareigūnų veiksmus palangiškiai skundžia ne vien tik Generalinei prokuratūrai, bet ir Seimo komitetams, Prezidentūrai, visuomeninėms organizacijoms.

Visi šie palangiškių siunčiami raštai peradresuojami Generalinei prokuratūrai ir G.Jackos bylos tyrimui vadovaujančiam prokurorui A.Kazakovui.

Todėl šis pareigūnas priverstas rengti atsakymus ne tik skundų autoriams, bet ir Jackų raštus persiuntusiems asmenims nei institucijoms.

Generalinė prokuratūra yra suskaičiavusi, jog baudžiamosios bylos ikiteisminio tyrimo metu įvairioms institucijoms Jackos pateikė daugiau nei 100 skundų, pareiškimų ir prašymų.

Atsakymų gali nebesulaukti

Prokurorą A.Kazakovą piktina tai, kad savo raštuose Jackos esą įvairiausiais variantais kartoja tas pačias savo pretenzijas bei reikalavimus.

„Išnagrinėjus visu šiuos skundus, pareiškimus, prašymus, akivaizdu, kad pareiškėjai aiškiai piktnaudžiauja procesinių veiksmų ir nutarimų apskundimo teise”, – savo laiške Jackoms tikino A.Kazakovas.

Prokuroras teigė, kad šitokiais savo veiksmais Jackos trukdo ikiteisminiam tyrimui.

A.Kazakovas palangiškius informavo, kad, pagal asmenų prašymų ir skundų nagrinėjimo tvarkos nuostatus, prokuroras gali nutraukti susirašinėjimą su asmenimis, kurie daug kartų kreipiasi į tą pačią prokuratūrą bei kitas institucijas tais pačiais klausimais ir dėsto tuos pačius motyvus.

„Pasikartojus šitokiems atvejams, susirašinėjimas bus nutrauktas”, – savo laiške pagrasino prokuroras.

Skundus priversta kartoti

„Nežinojau, kad Lietuvoje egzistuoja šimto skundų limitas”, – ironizavo prokuroro laišką perskaičiusi V.Jackienė.

Moteris sakė, kad skundų būtų buvę dešimt kartų mažiau, jei visi adresatai įstatymo numatytais terminais būtų parašę atsakymus.

„Savo raštus visada siunčiu registruotus su įteikimu. Pranešimai apie įteiktus laiškus sugrįžta, o atsakymų nesulaukiu”, – kalbėjo palangiškė.

V.Jackienė pasakojo, kad Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko Juliaus Sabatausko atsakymą jie gavo tik jam parašę aštuntą prašymą.

„Ko gero, taip ir nebūčiau sulaukusi jo atsakymo, bet šovė į galvą mintis parašyti atskirai kiekvienam šio komiteto nariui. O jų yra vienuolika.

Vieni atsako, kiti – ne

Tačiau ne kiekvienas teikiasi atsakyti”, – savo susirašinėjimo su politikais taktiką atskleidė palangiškė.

V.Jackienė tvirtino žinanti, kuriems Seimo nariams rūpi rinkėjų bėdos: „Dabar žinau, kad, norint iš karto gauti Teisės ir teisėtvarkos komiteto atsakymą, reikia parašyti komiteto pirmininko pavaduotojui Raimondui Šukiui.

Nors ir formaliai, bet man teikėsi atsakyti Petras Baguška, Nijolė Steiblienė, Vidmantas Žiemelis, Jonas Pinskus.

Kito skausmui neabejinga Seimo Žmogaus teisių komiteto narė Laima Mogenienė.

Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Danutė Mikutienė mums padėjo gauti leidimą įsivežti Europoje neregistruotus vaistus”.

Tačiau moteris nesulaukia atsakymų iš Lietuvos žmogaus teisių lygos prezidentės Marijos Nijolės Stačiokienės.

„Apie pažeidinėjamas mūsų šeimos teises šią instituciją aš informavau tris kartus.

Vyras jai parašė penkis kartus.

Iki šiol nesame gavę nė vieno atsakymo, nors nuo pirmųjų raštų prabėgo devyni mėnesiai”, – guodėsi V.Jackienė.

Atkaklumas duoda rezultatų

Palangiškė sakė, kad jos atkaklumas duoda vaisių.

Ikiteisminį tyrimą dėl Kauno nusikalstamo pasaulio šulo Jono Bielskio šmeižto bei reketo jų šeimos atžvilgiu Policijos departamentas pranešė pradėjęs praėjusių metų rugsėjo pabaigoje.

Tačiau iki šiol nei G.Jacka, nei V.Jackienė nėra pripažinti nukentėjusiais ir apklausti.

Tiktai praėjusią savaitę palangiškiams buvo pranešta, kad Jackų šmeižto bei reketo byla yra išskirta iš bendros J.Bielskio bylos ir pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas.

„Tam pasiekti reikėjo ne vieną dešimtį skundų prirašyti”, – atsiduso V.Jackienė.

Prokuratūrai dar teks rašyti

Azarto pagautos moters laukia dar vienas susirašinėjimo su teisėsaugos institucijomis maratonas.

V.Jackienė paprašė Generalinės prokuratūros iškelti baudžiamąją bylą Regimantui Šapalui.

Palangiškė šį kaunietį apkaltino reketu.

Balandžio 5 dieną šis vyriškis buvo atvykęs pas V.Jackienę į namus ir reikalavo pinigų, už kuriuos J.Bielskis galėtų sušvelninti savo parodymus, anksčiau duotus prieš G.Jacką.

Palangiškė mano, kad jos prašymą Generalinė prokuratūra vėl ilgai ignoruos.

„Negi mums bus uždrausta skųsti pareigūnų veiksmus? O juk taip norėtųsi tiesą rasti čia, Lietuvoje”, – sakė V.Jackienė, užvertusi savo raštais įvairias šalies institucijas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.