Biologai sukūrė virtualų viruso modelį

Tik 50 nanosekundžių išgyveno pirmasis pasaulyje kompiuterinis viruso modelis. Jį Amerikos mokslininkai surinko iš daugiau nei milijono „elektroninių atomų”. Ilgesniam jo gyvenimui nepakako vieno iš paties didžiausio ir greičiausio pasaulyje kompiuterio NCSA skaitmeninio galingumo. Pirmąjį visos gyvenimo formos skaitmeninį modeliavimą atliko Ilinojaus (University of Ilinois at Urbana-Champaign) ir Kalifornijos (University of California at Irvine) universitetų specialistai. Tai virtuali tabako mozaikos satelito viruso kopija. Virusą supa lašelis vandens. Šis satelitas buvo pasirinktas dėl nedidelės apimties ir paprastumo. Jis yra toks paprastas, kad gali užkrėsti kitą ląstelę tik tuo atveju, jei ją pasieks kitas tabako mozaikos virusas.
Kompiuterinis modelis yra pripažintas dideliu moksliniu atradimu, kuris gali padėti geriau suprasti kaip veikia virusai, kurie yra gripo ir AIDS susirgimų priežastis, o taip pat padės kurti nanomašinas.
Beje, daugelis mokslininkų virusus yra linkę vadinti ne gyvenimo formomis, o „dalelėmis”, nors į jų sudėtį ir įeina DNR, kopijuotis jie gali tik kitose gyvose ląstelėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.