Vasara – pramogų ir muzikos metas

Klaipėdos miesto radijo stotys keičia savo programų tinklelius ir vasaros sezoną pasitinka su naujomis laidomis, naujais vedėjais ir naujomis pramogomis.

„Gera ten, kur esame!”

Nuo birželio 1-osios radijo stotis „Laluna” pakeitė penkerius metus eteryje skambėjusius šaukinius. „Pakeitėm visus – ir žinių, ir tuos, kurie pristato radijo stotį”, – sakė programų direktorė Vaida Vytaitė.

Tris mėnesius prie šaukinių darbavosi „Lalunos” laidų vedėjas Skirmantas Jutkonis. „Dainininkus šaukiniams padėjo atrinkti KU Menų fakulteto Džiazo katedros dėstytojas Stepas Januška. Norėjome, kad balsai būtų stiprūs, išskirtiniai ir gražiai skambėtų”, – sakė V. Vytaitė.

Vasaros sezoną radijo stotis pradėjo ir su nauju devizu – „Gera ten, kur esame”. „Su kolektyvu vienbalsiai nusprendėme, jog šis šaukinys puikiai atitiks mūsų radijo stoties koncepciją. Jei gerai klausysis, žadame jį palikti ir kitą sezoną.”

Į „Lalunos” eterį ketvirtadienį grįžo ir vasarinė laida „Vasaros banga”. Šioje laidoje su radijo stoties klausytojais kiekvieną darbo dieną nuo 10 iki 12 val. sveikinsis LNK realybės šou „Kelias į žvaigždes” laimėtojas Andrius Rimiškis ir V. Vytaitė. Nuo 12 iki 14 val. „Vasaros bangoje” A. Rimiškį keis S. Jutkonis.

Kitas naujas „Lalunos” darbuotojas – Gintautas Vaitkevičius, II LNK Anekdotų čempionato laimėtojas bei realybės šou „Baras-2” dalyvis. „Du kartus per dieną Gintautas eteryje pasakoja anekdotus”, – sakė programų direktorė.

Kaip ir kiekvieną vasarą, taip ir šią „Laluna” savo klausytojams ruošiasi išdalyti daug prizų: kelionės čekį, kvietimus į boulingo klubą, kuponus į džinsų parduotuvę ir t.t.

Naujovė – lietuviškų dainų „Top 20”

Radijo stotis „Kelyje” šį sezoną orientuojasi į muziką.

Darbo dienomis nuo 12 iki 18 val. eteryje galima klausytis laidos „Vasara kelyje”, kurią pradeda vesti Jūratė Tamošauskytė, o vėliau ją keičia Simonas Stankus. Pasak programų vadovo Tomo Zdanavičiaus, Simonas – naujasis radijo stoties „Kelyje” darbuotojas, prie jų komandos prisijungęs kovo mėnesį.

„Laidoje „Vasara kelyje” Simonas rengia rubriką „Radijo cigonas”. Internete ar laikraštyje perskaitęs neįprastą skelbimą, jis skambina žmonėms ir bando pirkti, tarkim, bites, tarakonus ar žaltį. Šią rubriką vadinu gyvenimiška – žmogus sužino daug naudingos informacijos, kuri pateikiama humoro forma”, – pasakojo programų vadovas.

Šeštadieniais „Kelyje” klausytojams nuo 11 iki 15 val. siūloma įsijungti laidą „Kabrioletas”.

„Sekmadieniais klausytojų laukia naujiena – nuo 12 val. eteryje skambės lietuviškų dainų „Top 20”. Klausytojai, norintys balsuoti už savo mėgstamiausias lietuviškas dainas, turėtų skambinti šiuo telefonu – 867079997. Topų viršūnėje atsidūrusios dainos „Kelyje” eteryje skambės dažniau nei kitos”, – sakė T. Zdanavičius.

Vakarais nuo 18 val. paskambinus į radijo stotį buvo galima sveikinti savo draugus, artimuosius. Vėliau sveikinimus keisdavo pažinčių rubrika. „Dabar viską šiek tiek supaprastinome: nuo 18 valandos bus galima ir sveikinti, ir siųsti linkėjimus, ir susipažinti. Beje, pasveikinti artimus žmones „Kelyje” klausytojai gali ir dienos metu.”

Radijo stoties klausytojai taip pat išgirs ir naujus „Kelyje” šaukinius.

„Vox Maris” naujovės

Mėnesį laiko prie „Pramogų banko” stovėjęs automobilis „Škoda Fabia”, kurį galima laimėti klausantis radijo stoties „Vox Maris”, praėjusį ketvirtadienį šios radijo stoties darbuotojų buvo „apgyvendintas” pramogų ir prekybos centre „Big”.

„Kiekvieną dieną ten siunčiame savo komandą – dvi merginas ir vaikiną, – sakė šios radijo stoties programų direktorius Romandas Žiubrys. – Laimingąją valandą „Big” lankytojams jie dalija kuponus su įrašytu slaptažodžiu. Žmonėms reikia tik įrašyti savo vardą ir datą. Laimingąją valandą žaidžiami įvairūs žaidimai, organizuojamos atrakcijos. Ši akcija skirtingomis valandomis organizuojama kasdien.”

Šį sezoną radijo stotis perdaro ir keičia savo interneto svetainę. „Taip pat vienai leidybinei kompanijai esame pateikę siūlymą išleisti „Vox Maris” laidų kompaktinius diskus. Išsiuntėm pavyzdžius ir šiuo metu laukiame atsakymo”, – sakė R. Žiubrys.

Radijo stoties eteryje vyksta ir Kuršių nerijos nacionalinio parko, nukentėjusio nuo gaisro, paramos akcija. „Norintys ir galintys prisidėti prie šios akcijos lėšas turėjo pervesti į banko sąskaitą, kurią skelbėme eteryje. Pasirodė, jog tai šiek tiek sudėtinga, todėl ketiname palengvinti: skelbsime telefono numerius, kuriais būtų galima siųsti SMS žinutes”, – apie vasarines „Vox Maris” akcijas pasakojo programų direktorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.