Andrius Rimiškis lavins savo kalbą

Realybės šou „Kelias į žvaigždes” nugalėtojo Andriaus Rimiškio balsą klaipėdiečiai jau gali išgirsti ir radijo stoties „Laluna” eteryje – nuo praėjusio penktadienio jis veda laidą „Vasaros banga” kartu su šios stoties senbuve Vaida Vytaite.

Jaudiniesi? – klausėme Andriaus dar prieš pirmąją laidą.

Šioks toks nerimas yra. Neduok Dieve, atrodo, liežuvis susipins ar dar kas nors. Bet, žinoma, tai yra natūralus dalykas. Jau nemažai patyrę radijo stoties darbuotojai irgi sako, kad visko būdavo – „veldavosi” liežuvis, o dar aplinka, mikrofonai ir ausinės trikdo. Bet kai pripranti – viskas gerai. Įdomu, tikrai įdomu, širdis virpa.

Ar nebūgštauji, kad laidos metu telefono linijos užlūš nuo tavo gerbėjų skambučių?

Jiems nelabai yra sąlygų skambinti – skambina tie, kurie nori dalyvauti žaidimuose ir laimėti prizų. Žmonės skambins ir norėdami ką nors pasveikinti su gimtadieniu ar kita proga. O su kuo čia mane sveikinti? Gali, aišku, visko būti.

Pats sugalvojai įsidarbinti radijuje ar pasiūlė?

Čia buvo pasiūlymas. Prodiuseriai bendravo su „Lalunos” direktoriumi, ir tarp jų užsimezgė tokia kalba. Radijo stočiai kaip tik reikėjo žmogaus, bet kai man pasakė apie tokį pasiūlymą, labai nustebau. Galvojau, kad nesąmonė, to tikrai nebus. Praėjo gal du mėnesiai ar pusantro, viskas nurimo ir supratau, kad darbo tikrai nebus. O tada paskambino prodiuseris ir sako, kad nuvažiuočiau į „Laluną” pasikalbėti dėl darbo. Aš jau buvau išreiškęs begalinį norą ten dalyvauti. Nuvažiavau, pabendravom, įrašėm balsą, pavaidinom šį bei tą. Po savaitės paskambino, kad tinku. Žinoma, tobulėti dar reikia. Man ir pačiam dar sunku. Vidurinę baigiau, tylenis toks buvau… Na, ne tylenis, bet kalbą labiau lavinti pradėjau tik dalyvaudamas realybės šou, ir paskui jau per koncertus bendraudamas su žmonėmis.

Vaida – viena iš pirmųjų radijo stoties darbuotojų, ar nesijauti nejaukiai dirbdamas su tikra profesionale?

Vaidos patirtis tikrai didelė, žodžio kišenėje ji neieško. Man smagu, kad kolektyvas labai šiltai mane priėmė. Jauskis kaip namie, gali būti visko, bet nesinervink, – sako. Kaip ir visur – yra dvyliktokai, ir ateina pirmokai, kurie iš tų dvyliktokų mokosi.

Ar kada nors anksčiau svajojai apie panašų darbą?

Buvau su kultūrine veikla susijęs žmogus – įvairūs renginiai, jaunimo reikalų taryba. Pagalvodavau, kad būtų smagu į televiziją pakliūti, kokią nors laidą vesti, bet nemaniau, kad tai gali pavykti. Iš tiesų labai malonu dirbti žinomoje radijo stotyje, bendrauti.

Dabar ruošiuosi stojamiesiems, bet radijuje dirbsiu tik dvi valandas per dieną, laikas patogus, todėl ir su koncertais suderinsiu. Kalba išlavės, o tai labai gerai, ir dirbsi tai, kas traukia.

Vis užsimeni apie kalbos lavinimą. Gal netgi treniruojiesi prieš laidą?

Ne, žinok, nesitreniravau. Reikia tik laiko, darbo ir bus rezultatas.

Ar negalvoji radijuje pasilikti ir vasarai pasibaigus?

Žiūrint, kaip man seksis. Sakė, kad padirbsim vasarą, o jei viskas gerai – gal nuo rudens vienas kokią nors laidą vesiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.