MTV vedėjus komisija rinks vadovaudamasi pilvo jausmu

Prėjusį penktadienį 23 val. 59 min. buvo baigtas kandidatų į „MTV Lietuva” vedėjus anketų priėmimas.

Pasak „MTV Networks Baltic” generalinio direktoriaus Mariaus Veselio, šios televizijos kanalo vadovai ir prodiuseriai sulaukė daugiau nei aštuonių tūkstančių anketų.

Tarp užpildžiusiųjų anketas lyderiauja merginos. Anot M. Veselio, ypač jos aktyvios buvo Latvijoje. „Ten juk – manekenių šalis. O cho cho kokių mums nuotraukų atsiuntė…” – juokavo generalinis direktorius.

Anketas peržiūri ir laimingąjį 500-uką į pirmąjį etapą renka dvidešimties žmonių komanda.

„Komisijoje yra ir iš Londono atvykusiųjų MTV darbuotojų. Jie nesupranta lietuviškai, todėl anketų autorius vertina, kaip mes juokaujame, vadovaudamiesi pilvo jausmu: pasižiūri į nuotrauką, prisegtą prie anketos, ir sprendžia – duoti balą ar neduoti. Pasak jų, tai vienas pagrindinių MTV atrankos kriterijų – pamatai ir jauti, ar žmogus tinka, ar ne”, – pasakojo M. Veselis.

Lietuviai komisijos nariai anketas skaito. „Bet kiekvienas jų skaito tai, kas jam įdomu ir aktualu. Kai kurie perskaito visą anketą, kiti – tik tam tikrus anketos klausimus. Tarkim, mano mėgstamiausias klausimas – „Ko norėtum paklausti Madonos?”

Pasak „MTV Networks Baltic” generalinio direktoriaus, skaitant atsakymus į paminėtąjį klausimą susidaro įspūdis, jog dauguma autorių anketas pildo lyg susitarę. „Pavyzdžiui, dauguma vaikinų Madonos klaustų, su kuo ji norėtų permiegoti, o merginos – ar ji nesijaučia per sena dainuoti scenoje.”

Tačiau pasitaiko originalių ir išradingų atsakymų. „Vieną jų net buvome pavadinę dienos topu, – pasakojo M. Veselis. – Klausimas skambėjo taip: „Kokią originalią idėją pasiūlytum MTV? Atsakymas: „Reklamuotis kompensuojamųjų vaistų knygutėje. Šiame leidinyje labai daug tuščios vietos, didelis tiražas, o skaitančiųjų amžiaus grupė nenuspėjama.”

Yra anketų, kuriose atsakymai į pateiktus klausimus labai trumpi. „Kai kurie kandidatai atsako ne į visus klausimus. Arba prie anketos prisega šuniuko, kačiuko ar šiaip kokią „vėjinę” nuotrauką. Tokios anketos, suprantama, negauna nė vieno balo ir keliauja į šiukšliadėžę.”

Būti „MTV Lietuva” vedėju pareiškė norą ir pramogų pasaulio atstovai – dainininkas Milano, „Kelio į žvaigždes” dalyvis Robertas Kupstas, „dangiečiai” Dovilė, Donatas ir Vaidas Baumilos, Tomas Sinickis iš „Gravel”, TV1 laidos vedėja Regina Renčeliauskaitė, dainininkė Laura Čepukaitė ir kt.

Paklaustas, ar šių žmonių atsakymai į anketos klausimus originalumu skiriasi nuo kitų, M. Veselis teigė: „Pildydami anketas, jie buvo labai kuklūs. Man tai patinka. Tarkim, dainininkas Artas prisegė nuotrauką, kurioje akivaizdžiai matyti, kas jis toks ir ką veikia”.

Keli atrankos į „MTV Lietuva” vedėjus kandidatai buvo pakviesti iš gatvės. „Turime nerašytą taisyklę: jei matome gatve einantį MTV kanalui tinkantį vaikiną ar merginą, kviečiame jį dalyvauti atrankoje. Asmeniškai aš vieną žmogų iš gatvės paprašiau užeiti pas mus į biurą ir užpildyti anketą”, – sakė M. Veselis.

Kalbins „Madoną”

Kandidatams, patekusiems į laimingąjį 500-uką, bus pranešta jau šiomis dienomis.

Dvi dienas truksiančiame ture kiekvienam iš 500 dalyvių bus skirtos 2 minutės. „Per vieną minutę jie turės prisistatyti, kitą – atlikti komisijos skirtą užduotį.”

Iš 500 kandidatų komisijos nariai išrinks 50. „Šitiems žmonėms jau bus skirtos penkios minutės užduočiai atlikti. Mes jiems duosime netvarkingą ir neįdomų tekstą. Užduotis – neįdomų tekstą padaryti įdomiu ir jį pristatyti. Tekstus kandidatams išdalysime iš vakaro, kad jie galėtų pasiruošti.”

Kita užduotis: paimti interviu iš Madonos. „Tarkim, sėdi netikra Madona, kuri elgiasi kaip tikroji. Madona garsėja savo aikštingumu: vieną akimirką jai karšta, kitą šalta, ji nenori atsakinėti į klausimus, jai nuobodu. Žodžiu, kandidatas bus provokuojamas.”

Galiausiai 10-15 atrinktų finalininkų dirbs studijoje prieš kameras, tarsis su prodiuseriais. „Bet jiems tai bus labiau mokslai, o ne darbas”, – teigė M. Veselis.

Atrankos nugalėtojai paaiškės birželio pabaigoje.

Koks turėtų būti „MTV Lietuva” kanalo vedėjas?

Tomas

Manau, kad jaunimui skirto kanalo vedėjas turėtų būti jaunas, gerai išmanantis muzikinius stilius, madą, žinotų, kas jaunam žmogui patinka. Ir dar, jis turėtų mokėti į save atkreipti dėmesį.

Kristupas

Norėčiau matyti charizmatišką, įdomią asmenybę, kuri savo elgesiu patrauktų žiūrovų dėmesį. Manau, jis turėtų būti panašus į Marijoną Mikutavičių. Beje, jis labai tiktų šiam kanalui. Kas iš televizijose šiuo metu dirbančių merginų-vedėjų galėtų pereiti į MTV? Na, tinkančių, mano galva, nėra.

Vytas ir Lina

Vedėjas turėtų būti linksmas, jaunas ir išvaizdus. Būtų gerai, jei šis kanalas transliuotų mažiau reklamų. Tarkim, vokiškas MTV jas net naktį rodo.

Alina

„MTV Lietuva” kanalo vedėjas turėtų jaustis laisvai prieš kameras, mokėtų puikiai bendrauti, gražiai atrodytų. Man nemalonu būtų žiūrėti, jei mergina būtų labai išdažyta, „soliariuminiu” veidu arba labai išsipuošusi. Juk kanalą žiūri ir turtingi, ir neturtingi žmonės, todėl viskas turėtų būti paprasta ir kasdieniška.

Martyna ir Lina

Mums nepatinka MTV, ir mes šio kanalo nežiūrim. Klausomės rimtesnės muzikos. Todėl visai nesvarbu, kokius vedėjus į „MTV Lietuva” atrinks.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.