Jaunimo čempionatas – Vilniuje?

Kitais metais pasaulio jaunimo (iki 20 metų) ledo ritulio II diviziono B grupės čempionatas gali vykti Vilniaus universaliojoje arenoje, o ne Elektrėnų ledo rūmuose. Tokią idėją pasiūlė Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovai.

Apdovanojimas

Tai buvo paskelbta vakar po KKSD vadovybės, Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) prezidento Rolando Bučio ir NHL Vašingtono „Capitals” puolėjo Dainiaus Zubraus susitikimo. Vėliau, per spaudos konferenciją, departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas ledo ritulininkui įteikė naują KKSD apdovanojimą – Sporto garbės kryžių, o pats iš puolėjo dovanų gavo vardinę, specialiai lietuviui pagamintą Zurbaus ledo ritulio lazdą.

Raslanas džiaugėsi, kad dabar KKSD labai glaudžiai bendradarbiauja su LLRF ir ateityje tikisi sparčios šios sporto šakos plėtros. Ypač daug vilčių departamento vadovai sieja su vyriausybiniu lygiu jau aptarta Elektrėnų ledo rūmų rekonstrukcija. Ji gali prasidėti kitų metų antrąją pusę.

„Džiaugiamės, kad Dainius, pasiekęs tokių aukštumų, nepamiršta Lietuvos ir nori ką nors jai grąžinti už tai, kad čia buvo jo karjeros pradžia, – kalbėjo Raslanas. – Aptarėme su Dainiumi įvairius variantus: gal būtų galima įsteigti jo vardo ledo ritulio mokyklą, rengti jo vardo taurės turnyrus”.

Pats Zubrus tvirtino mielai leisiąs naudoti savo vardą ledo ritulio populiarumui didinti. „Džiaugiuosi, kad ledo ritulys Lietuvoje plečiasi. Man maloniausia tai matyti”, – sakė ledo ritulininkas.

Planai

Kalbai pakrypus apie galimybę perkelti kitų metų jaunimo čempionatą iš Elektrėnų į Vilnių KKSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas pareiškė, jog tai yra šalies prestižo reikalas. „Į Lietuvą atvyks išsivysčiusių valstybių delegacijos, o Elektrėnų ledo rūmai labai prastos būklės”, – pabrėžė jis.

Šiemet buvo tikimasi, kad Lietuva gaus teisę kitais metais Vilniuje organizuoti pasaulio vyrų I diviziono B grupės pirmenybes, todėl planuota sostinėje kaip generalinę repeticiją surengti ir jaunimo čempionatą. Deja, suaugusiųjų varžybos patikėtos slovėnams, o jaunimo pirmenybėms rengti siūlytas Vilnius pakeistas Elektrėnais. Galimas dalykas, kad dabar viskas bus sugrąžinta į pirmines vietas. Kitais metais į pasaulio jaunimo čempionatą atvyks Pietų Korėjos, Olandijos, Japonijos, Meksikos ir Serbijos rinktinės.

Netektys

Vaiginas patvirtino, jog 2007-aisiais LLRF skiriamos lėšos padidės iki 600 tūkst. litų. Dauguma jų bus skirta specialiai vyrų rinktinei. Tačiau kol kas būtent dėl pinigų stygiaus reprezentacinė šalies ir bazinė vyrų rinktinės komanda – Elektrėnų „Energija” – praranda žaidėjus. Jau skelbėme, kad į Novy Targo „Wojas/Podhale” (Lenkija) klubą išvyksta vyriausiasis elektrėniškių treneris Dmitrijus Medvedevas. Paaiškėjo, jog sykiu su juo išvažiuos ir rezultatyviausias „Energijos” žaidėjas Egidijus Bauba. Lietuvą taip pat paliks vienu perspektyviausių šalies ledo ritulininkų laikomas Donatas Kumeliauskas. Kitą sezoną jis rungtyniaus Liepojos „Metalurgs” (Latvija) ekipoje. Tiesa, iš tos pačios komandos į „Energiją” grįš elektrėniškis Povilas Verenis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.