Kino ateitis – miglota

Vakar vykusiame nekomercinio kino gynėjų susitikime su miesto savivaldybės atstovais taip ir nebuvo nuspręsta, kokia linkme pasisuks šio meno likimas Klaipėdoje.

Praėjusį šeštadienį nekomercinio kino centro „Kinopolis” vadovas Žydrūnas Drungilas pradėjo protesto akciją „Pogrindis”.

Nepatenkintas tuo, kad savivaldybė ignoruoja prašymus kino centrui skirti patalpas, vadovas kreipėsi į klaipėdiečius, kurie savo parašais galėjo patvirtinti, jog prijaučia nekomerciniam kinui.

Surinkęs nemažai kino entuziastų parašų, Ž.Drungilas žadėjo kreiptis į savivaldybę ir įrodyti, kad nekomercinis kinas rūpi ne jam vienam.

Tačiau savivaldybės Kultūros skyrius užbėgo jam už akių ir sukvietė susirinkimą, į kurį pakvietė ne tik Ž.Drungilą, bet ir veikiančių bei užsidariusių kino teatrų vadovus, kitų nekomercinio kino propagavimu užsiimančių ar galinčių užsiimti įstaigų atstovus.

Vakar, be „Kinopolio” vadovo, savivaldybės inicijuotoje diskusijoje dalyvavo ir Parodų rūmų, Kultūrų komunikacijų centro, S.Dacho namų, kino teatrų „Cinamon” ir „Žemaitija”, Palangos klubo „Ramybė” atstovai.

Konkrečių problemos sprendimo būdų diskusijos dalyviai nepasiūlė – kai kurie jų užsiminė, kad tikrai galėtų paremti nekomercinį kiną, įsileisdami „Kinopolio” programas į savo patalpas.

Ž.Drungilui, kurio vadovaujamo klubo renginiai glaudžiasi tai S.Dacho namuose, tai Prano Domšaičio galerijoje, buvo pasiūlyta pateikti tikslią informaciją, kiek klaipėdiečių per metus apsilanko nekomercinio kino renginiuose, informuoti, kiek gali prireikti lėšų „Kinopolio” idėjai įgyvendinti.

Anot savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjos Godos Giedraitytės, šią ataskaitą Ž.Drungilas kartu su surinktais klaipėdiečių parašais turės pristatyti jau kitą savaitę.

„Tikrai esame už nekomercinio kino propagavimą, bet „Kinopolio” reikalavimai įsiteigti kino teatrą su aparatūra ir darbuotojų etatais mūsų neįtikino, – sakė G.Giedraitytė. – Gal paprasčiau nekomercinio kino programas leisti į jau esančius kino teatrus ir kultūros įstaigas.”

Išstudijavus Ž.Drungilo pasiūlymus, bus nuspręsta, ar tikrai yra būtinybė steigti viešąją įstaigą. „Jeigu reikės, ieškosime patalpų. Kol kas galėtume pasiūlyti tik buvusį Tabako fabriką, ir tai ne anksčiau 2010-ųjų”, – tikino G.Giedraitytė. Jeigu prireiks, patalpų bus bandoma ieškoti ir per Turto fondą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Kino ateitis – miglota"

  1. Pesimistė

    Šiluma – ne egzaminas,jos
    nenusipirksi. 😯

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.