Džiazo festivalio svečiams – naminės vaišės

Šiandien piliavietėje suplazdės XIII Klaipėdos džiazo festivalio vėliava, fiestos pradžią tradiciškai paskelbs Vytauto Grubliausko-Kongo trimitas ir pabūklų salvės.

Vakar pirmasis iš festivalio atlikėjų į Klaipėdą atvyko fleitos virtuozas iš Olandijos Ronaldas Snidersas su grupe. Muzikantai atskrido lėktuvu iš Olandijos į Palangos oro uostą. Juos pasitikusi festivalio asistentė Erika sakė, jog vyrai buvo šiek tiek pavargę, tačiau labai laimingi ir gerai nusiteikę.

R. Snidersas – vienintelis atlikėjas, atvykstantis į Klaipėdos pilies džiazo festivalį antrąjį kartą. Tokią garbę praeitais metais jam suteikė publika, skirdama jam simpatijų prizą.

Svečiai apsigyveno viešbutyje „Klaipėda”. Čia pat, restorane, jie ir maitinsis. Už džiazo muzikantų meniu atsakinga Janina Kalnėnaitė sakė, jog maistui bei gėrimams atlikėjai jokių išskirtinių pageidavimų iš anksto nepateikė.

Tuo tarpu pagrindinė uostamiesčio džiazo šventės organizatorė Inga Grubliauskienė prasitarė, kad Klaipėdos pilies džiazo festivalio svečiai sutinkami ne su duona ir druska, o vaišinami specialiu naminiu gėrimu.

Festivalio programa ir atlikėjų pristatymas – priede „Kultūros uostas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.