Su vogtais dokumentais perkamos brangios prekės

Dėl pavogtų asmens dokumentų žmogus nukenčia du kartus: reikia rūpintis įsigyti naujus ir dažnai dar tenka aiškintis už ne savo veiksmus. Mat dokumentus praradusio žmogaus vardu vėliau būna perkamos įvairios brangios prekės.

Į perspėjimus numojama ranka

Dažniausiai panevėžiečiai dokumentus laiko namuose, tačiau pasitaiko, kad vykdami net ir į netolimą kelionę, juos pasiima. Jau padažnėjo vagysčių iš automobilių sodų bendrijose ir prie Šilaičių kapinių. Nors vagis domina magnetolos ir kiti vertingesni mašinų salonuose palikti daiktai, tačiau kartu su vyriška ar moteriška rankine pavagiami ir dokumentai.

Į policijos pareigūnų įspėjimus, kad nesaugu palikti automobilyje vertingus daiktus, dažnas panevėžietis tik ranka numoja ir nekreipia dėmesio, kol pačiam nenutinka nelaimė. Juk susigundę grobiu vagys ir automobilį apgadina: sulaužo durelių spynelę arba išdaužia lango stiklą.

Brovėsi ne tiktai dėl dokumentų

Artėjant vasarai pagausėjusios vagystės iš butų taip pat susijusios su dokumentų vagystėmis. Taip pat išnešami garso bei vaizdo prietaisai, kompiuteriai, auksas ir kiti vertingi daiktai. Per savaitgalį ir pirmąją savaitės dieną nuo vagių nukentėjo per 10 panevėžiečių.

Sekmadienio rytą grįžęs į namus Nemuno gatvėje E.G. kambariuose rado suverstus daiktus, nors jokių laužimo ir plėšimo žymių nebuvo matyti. Kažkokiu tai būdu patekę į jo butą vagys išsinešė kompiuterio sisteminį įrenginį, pinigus ir dokumentus. Patirtus nuostolius buto savininkas įvertino bemaž 9 tūkstančiais litų.

Į kitą Nemuno gatvės daugiabučio namo butą vagys pateko išdaužę kambario langą. Ir čia jie rado bei pavogė nešiojamąjį kompiuterį. Be to, pasisavino senovinę auksinę monetą ir buto savininko asmens pasą. Nuostoliai įvertinti per 4 tūkstančius litų.

Vagys butą apšvarino naktį

Per 10 tūkstančių litų nuostolių dėl nekviestų svečių patyrė Molainių gatvėje gyvenantis M.N. Naktį į trečiadienį apie pusę trijų grįžęs į namus buto šeimininkas rado išimtą įstiklintą balkono rėmo dalį ir išlaužtas balkono duris. Kambariuose visur mėtėsi suversti daiktai.

Atidžiai apžiūrėjęs kambarius vyriškis pasigedo daug vertingų daiktų. Į šeimininko sportinį krepšį „Adidas” tilpo ne tik tokios pat firmos sportinė apranga, bet ir daugelis kitų daiktų. Vagys išvilko televizorių „Philips”, namų kino sistemą „Philips”, kompiuterio sisteminį įrenginį „GoldStar”, monitorių, klaviatūrą, pelę bei žaidimų kompiuterį „Playstation-2”, fotoaparatą „Praktika”. Iš virtuvės jie prigriebė mikrobangų krosnelę „Beko”, plaktuvą „Vitek” ir netgi susirinko puodų rinkinį. Dingo ir šeimininko santaupos – 2 tūkstančiai litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.