Darbo partijos ministrai rengiasi atsistatydinimui, ketina trauktis iš valdančiosios daugumos

Šiandien vykusiame Darbo partijos (DP) prezidiume Sveikatos apsaugos ir Kultūros ministrai patikino ketinantys atsistatydinti, tai patvirtino Darbo partijos prezidiumas.

Jų teigimu, susidariusi politinė situacija Lietuvoje yra netoleruotina – valstybės vadovas akivaizdžiai kišasi į šalies politinę erdvę, stengdamasis žlugdyti Vyriausybės ir Seimo darbą, kas yra netoleruotina, o profesionalus darbas tokioje situacijoje yra neįmanomas.

„Dviprasmiški Prezidento veiksmai tik sustiprina abejones šalies vadovo veikla. Tai įvertinę paliekame Vyriausybę”,- sako Žilvinas Padaiga.

Prezidiumas priėmė sprendimą atšaukti ir kitus Darbo partijos deleguotus ministrus: Gintarą Furmanavičių, Gintautą Bužinską ir Kęstutį Daukšį.

Jų teigimu, šiai dienai susidariusi situacija valstybėje primena autokratinį valdymą, kai dedamos visokeriopos pastangos priešintis visuomenės išrinktų politinių partijų veiklai, į valdžią atvedant kitas, o tai vykdoma Prezidento rankomis.

„Panašu į tai, kad Prezidentūra yra tapusi naujų politinių partijų globėja ir pagalbą jų veiklai, o ne valstybės interesus, laiko prioritetiniu uždaviniu. Tikrai neketiname nuolaidžiauti ir taikytis prie jos reikalavimų”,- sako Ž. Padaiga.

Laikinai einanti Darbo partijos pirmininko pareigas Loreta Graužinienė teigia esanti gerokai susirūpinusi šalies politine ateitimi, nes dabartinėje situacijoje įsivyravęs trumparegiškumas kelia pagrįstas abejones.

„Šios Vyriausybės programa buvo ir yra viena stipriausių ir puikiai įgyvendinama. Tačiau tam tikrų politinių struktūrų siekis nebūti nustumtiems nuo valdžios tikrai neleis ją įgyvendinti visiškai. Situacija valstybėje yra komplikuota ir to priežastys yra pakankamai aiškios. Manau, kad Prezidentas šiandien neįžvelgia tų priežasčių, o savo veiksmais padarė didelių klaidų, apie kurių pasekmes nedrįstu kalbėti”,- sako L. Graužinienė.

Ji teigia abejojanti efektyviu darbu bet kokios kitos koalicijos, o tuo labiau Vyriausybės.

„Bijau, kad netrukus ministrų kabinetuose matysime eilinius administratorius ar partinę mokyklą baigusius „naujos kartos” politikus. Dalyvavimas tokioje Vyriausybėje yra beprasmiškas”, – sako ji.

Darbo partijos pirmininkės manymu, šiai dienai Lietuvos politinė padėtis tapo sprendžiama Prezidentūroje kartu su tam tikromis politinėmis struktūromis, o ne Seime ar Vyriausybėje.

„Valstybės ateities klausimai sprendžiami Prezidentūroje, dalyvaujant teisinėms instancijoms bei tam tikroms politinėms organizacijoms. Tai labiau primena kaimyninę Baltarusiją, nei Europos Sąjungos valstybę. Deja, bet akivaizdu, kad kažkas yra ypatingai suinteresuotas valstybės žlugdymu, jos politiniu ir ekonominiu išbalansavimu”, – sako ji.

Loretos Graužinienės teigimu, Darbo partija rytoj Seime plenarinių posėdžių metu informuos kolegas apie pasitraukimą iš valdančiosios daugumos.

„Ryt ketiname pranešti savo sprendimą ir padėkoti koalicijos partneriams už darbą „,- teigia laikinai Darbo partijai vadovaujanti Loreta Graužinienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

4 atsiliepimai į "Darbo partijos ministrai rengiasi atsistatydinimui, ketina trauktis iš valdančiosios daugumos"

  1. Gudru

    Kai gresia ismetimas is barsciu, geriausia visus apkaltinti ir mikliaiissokti paciam.

  2. Adamkui

    Tau seneli protas visai nuvaziavo kisies ne i savo reikalus vsi tau blogi tik tu geras.Varyk i savo amerika.

  3. Zaicas

    Darbo partija ,jos vadovas ruskelis, jau seniai chamiškai elgiasi su prezidentu.Per savo leidinius ,o vadas – asmeniškai.O tai turėtų įžeisti visą tautą. Aišku,tik ne brolius stribukus.Nepavykus pučui,kaltas prezidentas,kaltė bus verčiama konservatoriams.Taip jau buvo ir bus.

  4. to zaiciu

    Kaip adamkus ismokino politikus amoraliskai elktis taip visi ir daro. Prezidentui Paksui nuversti reikejo puse metu o paulauska nuverte per para.Adamku dabar nuvers per menesi

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.