Sukčiai išviliojo santaupas iš Vilniuje ir Kaune gyvenančių senolių

Vilniuje ir Kaune gyvenančios senolės, patikėjusios telefoninių sukčių apgaulėmis, savaitgalį neteko savo santaupų.

Pasak policijos, Vilniaus priemiestyje Dvarčionyse gyvenančiai 71-erių metų moteriai penktadienio vidurdienį paskambino vyriškis. Jis prisistatė anūku ir pasakė, kad pateko į autoįvykį ir jam skubiai reikia pinigų. „Anūkas” pareiškė atvažiuosiąs pasiimti pinigų.

Po pusvalandžio prie moters namų taksi automobiliu atvyko jai nepažįstamas apie 35 metų vyriškis. Rusiškai kalbėjęs atvykėlis pareiškė, kad jį atsiuntė anūkas.

Nieko bloga neįtardama moteris su sukčiumi nuvažiavo į Antakalnio gatvėje esantį „Hansabanką” ir ten nuo sąskaitos nuėmė 4 tūkst. litų ir atidavė juos nepažįstamajam.

Sugrįžusi namo, ji sužinojo, kad anūkui nieko bloga nenutiko.

Panašios pinigų sumos neteko sekmadienį neteko ir 67 metų kaunietė.

Moteris į savo mobiliojo ryšio telefoną gavo pranešimą, kad dėl neteisėto šaunamojo ginklo laikymo policijoje yra sulaikytas jos sūnus.

Žinutėje buvo nurodyta, kad norėdama padėti savo sūnui, ji turi pervesti į sąskaitas tam tikrą sumą.

Tik pervedusi į nurodytas sąskaitas 3 tūkst. 800 litų, ji suprato, kad buvo apgauta ir kreipėsi į policiją.

Visoje Lietuvoje panašiu būdu nuo telefoniniu sukčių kasdien nukenčia tiek pagyvenę žmonės, tiek vaikai. Seneliams yra meluojama, kad į nelaimę pateko jų vaikai, anūkai, o vaikams – kad jų tėvai. Sukčiai tiek suįžūlėjo, kad atvyksta teisiai į namus pasiimti pinigų, ar vyksta su senukais į bankus paimti pinigų.

Policijos pareigūnai sako jau nežinantys, kaip gyventojams įkalti į galvą, kad jie netikėtų skambinančiųjų apgaule ir neduotų pinigų visai nepažįstamiesms žmonėms. Dažniausiai žmonės aklai tiki skambinančiųjų melu ir iš karto neskambina artimiesiems, išsiaškinti, ar iš tikrųjų jiems reikia pagalbos, ir lengvabūdiškai atiduoda pinigus ir daiktus sukčiams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.