Greičiausias – E.Juodvalkis

Klaipėdiečio Egidijaus Juodvalkio sėkme baigėsi keturias dienas Klaipėdoje vykusios tarptautinės jaunių dviračių lenktynės „Auksinės kopos”.

Į uostamiestį suvažiavo 67 dviratininkai iš 11 komandų, keturių valstybių – Lietuvos, Rusijos, Baltarusijos ir Lenkijos.

Prologas

Prologą, kaip ir 2004-aisiais, laimėjo klaipėdietis Ramūnas Navardauskas.

Jam tik 4 sek. pralaimėjo praėjusių metų laimėtojas Algirdas Mockus.

Trečiąją vietą užėmė vilnietis Evaldas Šiškevičius.

I etapas

Į pirmąjį etapą klaipėdiečiai tik išlydėjo dviratininkus, nes starto vieta buvo Smiltynėje, prie II perkėlos. Sportininkai iš Smiltynės išlėkė į Nidą. Atvažiavę į Nidą, dalyviai dar įveikė šešis ratus ir finišavo centre. Iš viso trasos ilgis buvo apie 91 km.

Distanciją pirmasis baigė klaipėdietis Egidijus Juodvalkis. Antrąją vietą užėmė ir lenktynių lyderiu tapo vilnietis E.Šiškevičius.

Trečiąją vietą užėmė Klaipėdos komandos narys Edmas Navardauskas.

II etapas

Šeštadienį dviratininkai prie starto linijos stojo du kartus.

Iš pradžių komandos varžėsi viena su kita, kuri greičiau nulėks iš Kalotės iki Palangos ir atgal. 24 km distanciją pirmoji įveikė Klaipėdos I ekipa (Algirdas Mockus, Povilas Charlapenkovas, Egidijus Juodvalkis, Mantas Vaščiula, Ramūnas ir Edmas Navardauskai).

Antroji buvo Kauno „Litubel Staki Parket” komanda – 29.15, trečioji – Maskvos komanda.

III etapas

Vakarop sportininkai apsuko ratą Klaipėda-Palanga-Kretinga-Klaipėda. Etapo ilgis – 86 km. Greičiausiai pedalus mynė Rusijos dviratininkas Sergejus Valyninas. Antrąją vietą užėmė jo komandos draugas Michailas Kalynovas, trečiąją – klaipėdietis Ramūnas Navardauskas.

IV etapas

Vakar vyko paskutinysis – ketvirtasis etapas. Dviratininkai rungtyniavo Liepų, Trilapio, S.Daukanto ir Herkaus Manto gatvėmis.

Sportininkai įveikė 25 ratus po 2,5 km. Visą laiką pirmavo darniai važiavę Rusijos dviratininkai. Jie ir kirto finišo liniją pirmieji. Nugalėjo Sergejus Ogliazniovas. Antrasis buvo M.Kalynovas, trečiasis – Egidijus Juodvalkis.

Laureatai

Nepaisant paskutiniojo etapo rezultatų pirmąją vietą užėmė klaipėdietis E.Juodvalkis. Praėjusių metų nugalėtojas Algirdas Mockus liko septintas.

Priminsime, kad 2004-aisiais geriausiu dviratininku tapo latvis R.Ricumas.

Geriausiųjų dešimtuke buvo penki klaipėdiečiai, keturi – kauniečiai ir vienas Rusijos sportininkas.

Varžybų laimėtojui atiteko 600 litų prizas ir vertingas prizas.

Rusijos dviratininkas Maksimas Toporiščevas iškovojo aktyviausio dviratininko titulą ir buvo apvilktas raudonais marškinėliais. Kalnų karaliaus (jis buvo išaiškintas varžybose Neringoje) vardą pelnė klaipėdietis E.Juodvalkis. Jam atiteko žali marškinėliai.

Tarp komandų pergalę šventė Kauno „Litubel Staki Parket”.

Meras patenkintas

Paskutinįjį etapą, vykusį Klaipėdos gatvėse, stebėjo ir meras Rimantas Taraškevičius. Jis, kaip ir ankstesniais metais, buvo šių lenktynių organizacinio komiteto pirmininkas.

Meras pasidžiaugė, kad uostamiestis sulaukia vis daugiau užsienio komandų, o tokios lenktynės praskaidrina miesto gyvenimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.