Lietuvių sėkmė pasaulinėje parodoje „JavaOne 2006”

Gegužės 16-19 d., San Franciske, JAV vykusioje parodoje „JavaOne 2006” lietuvių bendrovė „Baltijos programinė įranga” jau šeštą kartą atstovavo motininę kompaniją „No Magic”. Amerikiečių bendrovės „No Magic” stende visos parodos metu buvo gausu susidomėjusių Java specialistų, kuriems profesionalias konsultacijas teikė ir UAB „Baltijos programinė įranga” atstovai. Kaimynystėje įsikūrę įžymių kompanijų IBM ir „Borland” stendai nesulaukė tokio lankytojų susidomėjimo.
Kompanijos „Sun Microsystems” organizuojama paroda „JavaOne” kasmet pritraukia žymiausias IT industrijos kompanijas. Parodos metu vykusioje „JavaOne developer” konferencijoje dalyvavo pranešėjai iš „Sun Microsystems”, BEA, „Oracle”, IBM, „Sybase”, „Red Hat”, „JBoss”. Pažangių kompanijų atstovai pristatė Java technologijų naujoves, pritaikymo ir integravimo galimybes.
Didelio klientų ir parodos dalyvių susidomėjimo sulaukė pasaulinį pripažinimą pelnęs Lietuvoje kuriamas architektūros projektavimo paketas „MagicDraw UML”. Parodos metu buvo pristatyta naujausia „MagicDraw UML” 11.0 versija, kurioje įdiegta glaudi integracija su atvirojo kodo programiniu paketu „Eclipse IDE”.
„Praeitų metų parodoje sulaukėme daugelio lankytojų pageidavimų dėl integracijos su „Eclipse IDE”. Šiuo metu tai vienas populiariausių programavimo aplinkos paketų, todėl naujausioje „MagicDraw UML” versijoje įdiegta integracija pritraukė ne tik sistemų architektų, bet ir profesionalių programuotojų dėmesį. Mūsų vartotojų ratas platėja. Siekiame neprisirišti prie vieno gamintojo. Šiuo metu sparčiai populiarėja „Sun Microsystems” globojamas atvirojo kodo programinis paketas „NetBeans. „MagicDraw UML” integracija su šiuo įrankiu sėkmingai realizuota jau 2003 metais”, – savo įspūdžiais dalinosi 4-ąjį kartą „JavaOne” parodoje dalyvavęs BPĮ produktų plėtros vadovas Andrius Strazdauskas.
Lankytojų dėmesio sulaukė „MagicDraw UML” pakete realizuotas biznio procesų modeliavimas (BPMN). Taip pat buvo pristatyta mokymų bei konsultacijų programa, apimanti visą programinės įrangos kūrimo procesą.
Didžiausia pasaulyje Java technologijų paroda šiemet sulaukė daugiau nei 14 tūkst. lankytojų iš 65 pasaulio šalių. Preliminariais duomenimis „No Magic” stendą aplankė 4000 parodos lankytojų. Daugiau nei pusė stendo svečių registravosi kontaktų loterijai, kurios laimėtojams buvo įteikta 11 „MagicDraw Enterprise Mobile” licenzijų ir pagrindinis prizas – nešiojamas kompiuteris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.