Supermodelis pirmenybę suteikė šeimai

Žinoma manekenė iš Kauno nesigaili atsisakiusi modelio karjeros, tačiau svajoja apie darbą televizijoje

„Esu labai laiminga ir nė akimirkos nesigailiu nutraukusi modelio karjerą, ištekėjusi ir pagimdžiusi dukrytę!” – kaunietės Astos Subbotinienės(Buziliauskaitės) skaisčiai mėlynų akių žvilgsniu ir tvirta duslaus balso intonacija neįmanoma suabejoti.

Atsiprašiusi žinoma manekenė nuskubėjo į vonios kambarį – ten ji baigė skalbti drabužius. Dar krūva drabužių parengta skalbti buvo padėta ant kėdės, indai jau išplauti. Ant lovos tarp žaisliukų gulinti mažylė smalsiai žvelgė į svečią.

Dabar Asta – mama ir žmona, o 2001 metų žiemą Niujorke ant podiumo šešiolikmetė aiktelėjo iš netikėtumo, kai jaunųjų pasaulio modelių rinkimuose garsiausia agentūra „Ford” ją paskelbė pirmuoju numeriu!

Nori jaukaus namuko

Puodelis kavos „Trys viename”, šokoladinis saldainis, bučinys pusseptinto mėnesio dukrelei Augustei, dideliame ekrane mirguliuojantys lietuviško, bet ne „Fashion TV” televizijos kanalo vaizdai. Jauna moteris įsirango prie dukrelės ant lovos. Baltai dažyti plaukai, prancūziškas makiažas, mėlyni džinsai, šviesiai violetinės spalvos marškinėliai.

„Svajojame apie mažą namuką, – prakalbus apie kuklų dviejų kambarių jos su vyru nuomojamą butelį ramioje B.Sruogos gatvės vietoje prisipažino Asta. – Bet man šis butas labai didelis, prie namo yra kiemas, kuriame su mama auginame daržoves”.

Ketverius metus sėkminga, bet nelengva modelio karjera besimėgavusi ir dažniausiai Londone dirbusi manekenė ilgą laiką su tėčiu, mama, močiute ir sese gyveno dviejų kambarių bute.

„Gyvenome kukliai, buvo laikas, kai maistui skaičiuodavome kiekvieną centą. Tačiau esame labai vieninga ir draugiška šeima. Ir dabar mūsų ryšiai artimi, matomės kiekvieną dieną. Tiesa, net ir turėdama milijoną nenorėčiau gyventi dideliame name, – tikino manekenė. – Noriu jaukumo”.

Vyrą įsimylėjo iš antro žvilgsnio

Asta nusijuokė paklausta, kodėl kavą geria užkąsdama šokoladiniu saldainiu: „Aš dar natūraliai maitinu dukrą, todėl galiu. Sportuoju, bėgioju. Du kartus jau bėgau krosą. Saldainiai guminukai? Kartais užeina manija, kad galiu iškart suvalgyti maišelį, tačiau tai nebūna dažnai”.

A.Subbotinienė atsidūsta ir pasiguodžia, kad priaugo svorio. 179 cm ūgio moteris pastaruoju metu numetė keturis kilogramus, dabar ji sveria 60 kilogramų, tačiau save pavadina „stora”: kai vaikščiojo ant podiumo, ji svėrė 50 kg.

Prakalbus apie meilę, manekenė nusišypsojo ir svajingai susimąstė. „Meilės už pinigus nenusipirksi”, – tvirtai įsitikinusi.

Ji susiraukė išgirdusi klausimą, kodėl, turėdama galimybę, nepasidavė žinomo Holivudo aktoriaus Dastino Hofmano bei Austrijos princo sūnų, kitų turtingų užsienio vyrų vilionėms. – Aš – lietuvė, man patinka lietuviai vyrai, nors kartais jie moterims galėtų skirti daugiau dėmesio. Kai sutikau Arūną, įsimylėjau jį… na, jei ne iš pirmo, tai antro žvilgsnio”.

Vienoje statybų firmoje dirbantį Arūną ji myli beprotiškai: „Nežinau, ar galima dar stipriau mylėti žmogų. Geresnio vyro už jį nerasiu. Myliu jį su visais trūkumais, – nusikvatojo Asta. – Tikiu meile ir dėl vyro ir dukrytės viską padarysiu”.

Kauno modelių agentūros „Modilina” manekenė prisipažino, kad 29 metų vyras ją sužavėjo, gerumu, dėmesiu, siurprizais. Asta švytėdama prisiminė, kai grįžusios jos iš ligoninės su dukryte meilės dieną jis laukė papuošęs kambarius žvakėmis, su dovanomis, nors daug dirbo, buvo nemiegojęs ir sakė, kad… nori pamiegoti.

Netyčiukas nudžiugino

Verslininkas ir manekenė susituokė, kai Asta buvo pusmetį nėščia. Tiesa, Arūnas savo mylimai moteriai piršosi prieš metus. Vestuvių dieną, 2005 metų rugpjūčio 11-ąją, jie nenorėjo dėmesio, atėjo ir išėjo pro nepagrindines Kauno Rotušės duris.

„Norėjau vestuvių, nenorėjau būti merga su vaiku, – nusijuokė manekenė. – Myliu vyrą, todėl mielai paėmiau jo pavardę”.

Aplankiusi apie 15 pasaulio šalių bei fotografavusis Barbadose, Portugalijoje, Tokijuje, Paryžiuje, Niujorke, Dominikoje ir kitose pasaulio vietose vieną dieną manekenė pasijuto nėščia – tai buvo netyčiukas.

„Iškart tai pajutau, o testas įtarimus patvirtino, – neslėpė Asta. – Tačiau su Arūnu nė akimirkos neabejojome ir labai apsidžiaugėme netikėta žinia. Visada svajojau dvidešimties metų pagimdyti vaikelį”.

Prie mamos sėdėjusi Augustė tarsi supratusi, kad kalbama apie ją, pažvelgė didelėmis mėlynomis akimis, sumojavo rankytėmis, krykštė.

Ar tai buvo smūgis modelių agentūrai, karjerai? Asta papurtė galvą ir tikino, kad visi ją sveikino, džiaugėsi. Tiesa, iki trijų mėnesių nėštumo moteris dar pozavo fotografams, bet vengė dirbti šaltu oru, sėdėti ant gatvės grindinio ar asfalto. Jau nėščios kaunietės nuotraukos po solidaus užsakymo puikavosi ant didelių Londono parduotuvių vitrinų.

Už penkias valandas „miego” uždirbo 15000 eurų

Iki penkiolikos metų dar žaidusi su lėlėmis, besikarsčiusi po medžius, bet nuo šešiolikos pasinėrusi į svaiginančią karjerą, A.Subbotinienė neslėpė, kad staigus posūkis atėmė dalį jaunystės – ji greitai ir netikėtai pateko į suaugusiųjų gyvenimą. Tačiau Asta patenkinta savo darbu, galimybėmis pamatyti pasaulį ir kuklų gyvenimą pakeisti geresniu.

„Pamenu, kai už pirmąjį uždarbį prisipirkau drabužių, – kvatojasi jauna mama. – Mamai Niujorke nupirkau megztinį, močiutei – kojines, po to – geros kosmetikos”.

Brangiausiai apmokėtas darbas? Asta neslėpė, kad taip būna nedažnai. Tačiau vieną dieną per pusvalandį turėjo susikrauti lagaminą ir iš Londono greituoju traukiniu vykti į Paryžių. Ten ji penkias valandas pozavo ispanų firmos „Top Secret” reklamai.

„Buvau jų sezono veidas, o tuomet beveik visą laiką turėjau miegoti… Na, tu ir mižaliukė… – keisdama vystyklus Augustei kvatojosi Asta. – Vilkėjau pižamą, naktinukus, kokybiškus apatinius ir turėjau apsimesti miegančia. Lengviausias ir didžiausias užmokestis gyvenime, uždirbau apie 15000 eurų”.

A.Subbotinienė neslėpė, kad ilgai negavusi užsakymų viena draugė anglė kartą sulaukė neįtikėtino pasiūlymo: reklamavo kremą ir už veido fotografavimą uždirbo 120 tūkstančių dolerių”.

Apstumdė fotografas

Astos nuotraukos puikavosi garsiuose žurnaluose – „Cosmopolitain”, „Voque”, „Elle”, „Glamour”.

„Aš niekada nepasikeisiu ir būsiu paprasta, neišpuikusi. Ką, pasikeičiau per tą laiką? – tiesmukai klausia ir žiūri į akis. Po to vaikiškai nuoširdžiai taria. – Net ir už milijoną nepasikeisiu! Turėčiau daug pinigų – padėčiau vaikų namams. Tikrai!”

Kaunietė tikino, kad per penkerius darbo metus nesulaukė nė vieno nepadoraus pasiūlymo, nors sunkių akimirkų buvo. Ir dabar ji prisimena vieną piktą fotografą, kai ją, dar nemokėjusią dirbti šešiolikmetę, stumtelėjo ir ant kūno paliko didelę mėlynę. Pasiskundė agentūrai, tačiau fotografas išsisuko, ir kalta liko ji.

Pasiteiravus apie ateitį, Asta atsiduso: „Labai pasiilgau darbo, noriu fotografuotis. Labai noriu dirbti televizijoje – taip ir parašykite, išsiunčiau anketą į MTV.

Ar žada vėl dirbti modeliu? A.Subbotinienė neslėpė, kad negavusi darbo Lietuvoje, turbūt kartu su vyru važiuos į Londoną: „Vėl dirbsiu agentūroje. Būtinai su dukrele, aš jos niekada nepalieku. Na, pažiūrėkite į tą angelą…”

Asta nusijuokė, pabučiavo dukrelę, po to žvilgtelėjusi į laikrodį staiga pašoko: „Oi, jau beveik pusė dviejų, o aš dar nepagaminau pietų. Šiandien – mėsos kukuliukai. Aš labai skaniai gaminu valgį. Vyras išmokė. Ech, bet kaip aš jį myliu…”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.