Močiutės namus narkomanams nurodęs anūkas kalėjime nesėdės

Garbaus amžiaus klaipėdietę nužudęs jaunuolis bei jos namus apvogę asmenys paskutinio žodžio metu tvirtino, jog taip pasielgti juos paskatinęs potraukis kvaišalams. Teisiamųjų suole sėdėjo ir senutės anūkas.

Vakar Klaipėdos apygardos teisme nuosprendį išklausė trys nuo narkotikų priklausomi uostamiesčio gyventojai. Teismo sprendimu 26 metų Aleksejui Michailovui už senutės nužudymą ir apiplėšimą pataisos namuose teks praleisti 13 metų, o mirusiosios dukrai sumokėti 50 tūkst. litų moralinės žalos bei laidojimo išlaidų.

36 metų Ilona Norkienė už vagystę iš aukos namų, pridėjus ankstesnius nuosprendžius už sukčiavimą bei svetimų banko kortelių panaudojimą, kalėjime praleis 5 metus. Skiriant bausmę teisėjai atsižvelgė į tai, kad įkalinimo įstaigos moterį charakterizuoja neigiamai, teistumų tik daugėja, ji neatsisako priklausomybės narkotikams.

Savo kaltę pripažinusiam 28 metų Tomui Pusvaškiui už dvi vagystes iš močiutės namų skirti vieneri metai ir 3 mėnesiai nelaisvės bausmę atidedant dvejiems metams. Per šį laiką jis įpareigotas neišvykti iš namų ilgiau nei savaitei. Teismo manymu, vaikinas pakankamai jaunas, tad jam suteiktas šansas pasikeisti.

Istorija, jį atvedusi į teisiamųjų suolą, prasidėjo nuo to, kad kvaišalus vartojęs vaikinas susipažino su I. Norkiene. Kartą ieškant pinigų narkotikų dozei, T. Pusvaškis ją nusivedė pas savo 83 metų močiutę Oną Saudargienę, gyvenusią Sausio 15-osios gatvėje.

I. Norkienė pamelavo, jog ruošiasi poilsiauti Nidoje, ir iš moters pasiskolino 100 litų. Porelė už šiuos pinigus tuoj pat įsigijo opiatų, tačiau jau po poros valandų jiems prireikė naujos dozės.

T. Pusvaškis pasiūlė dar kartą aplankyti močiutę. Apsvaigęs nuo narkotikų klaipėdietis į butą antrajame aukšte įsliuogė lietvamzdžiu, o į kambarį pateko pro atviras balkono duris. Virtuvėje valgį ruošiančią O. Saudargienę iš kiemo stebėjo I. Norkienė. Anūkas iš slaptavietės paėmė 100 litų ir grįžo pas draugę.

Kitą dieną „alpinizmo” seansas buvo pakartotas. Po poros dienų I. Norkienė, sutikusi pažįstamą narkomaną A. Michailovą, pasiūlė apiplėšti O. Saudargienę bei nurodė būdą, kaip lengvai patekti į jos butą.

Lietvamzdžiu į balkoną įsliuogęs narkomanas išdaužė balkono duris ir ėmė raustis po spintos stalčius. Netrukus tarpduryje pasirodė ligota šeimininkė. Plėšikas ją pargriovė ant grindų ir liepė atiduoti pinigus.

Kaltinamajame akte sakoma, kad į butą I. Norkienę įleidęs A. Michailovas taip sumušė senutę bei suspaudė kaklą, kad ši mirė nuo uždusimo. Narkomanai pagrobė apie 2 000 litų, auksinius papuošalus, banko mokėjimo kortelę bei pasišalino.

Teisme A. Michailovas tvirtino senutės nemušęs, tik esą iš lentynų išverstais drabužiais netyčia užklojo auką, tad moteris galėjusi uždusti. Anot narkomano, mėlynės ant jos kūno galėjo atsirasti netyčia užmynus. Tačiau teismo medicinos ekspertai šią versiją atmeta. Kad senutė nuo smūgių vaitojo, liudijo ir kaimynai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.