V. Čepinskio orkestras ir toliau turės Klaipėdos vardą

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba pasisakė už tai, kad su VšĮ koncertine organizacija „Camerata Klaipėda” būtų pasirašyta ilgalaikė – trejų metų – bendradarbiavimo sutartis.

Klaipėdos savivaldybė dėl koncertinės įstaigos „Camerata Klaipėda” steigimo ir jos rėmimo apsisprendė 2005-aiaisias. Tąsyk buvo pasirašyta metus galiojusi dvišalė sutartis.

Per visus 2005 metus garsaus muziko Vilhelmo Čepinskio vadovaujamas kolektyvas vykdė sutartyje numatytus įsipareigojimus: paruošė 8 naujas muzikines programas, surengė 31 koncertą Klaipėdos ir Lietuvos visuomenei, realizavo unikalų multikultūrinį projektą – įgarsino nebyliojo prancūzų kino klasikos šedevrą „Fantomas”, parengė 2 edukacinius projektus su jaunaisiais uostamiesčio muzikantais, dalyvavo keliuose tarptautiniuose festivaliuose. Visus šiuos renginius lydėjo aktyvi reklaminė ir viešųjų ryšių kampanija.

Tokia renginių ir reklamos gausa bei įvairovė pritraukė didžiulę klausytojų auditoriją – per metus orkestro koncertuose apsilankė apie 15 tūkst. žiūrovų. Tokiu būdu profesionalų atliekamos muzikos dėka buvo garsinamas ir Klaipėdos vardas.

Sėkmingas abipusis bendradarbiavimas lėmė apsisprendimą sutartį pratęsti dar metams. Tai buvo padaryta šių metų kovą. Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus 2006 metų biudžete atsirado atskira programinė eilutė, kurioje numatytos lėšos minėtojo kolektyvo įgyvendinamoms programoms finansuoti.

Siekiant Klaipėdos savivaldybės ir orkestro „Camerata Klaipėda” bendradarbiavimą padaryti dar glaudesnį, pradėta rengti nauja ilgalaikė – vadinamoji garantijų suteikimo – sutartis 2007-2009 metams. Pasak Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjos Godos Giedraitytės, ilgametės sutarties poreikį nulėmė abiejų pusių siekis geriau planuoti savo veiklą. VšĮ koncertinė organizacija „Camerata Klaipėda”, turėdama Savivaldybės garantijas dėl nuoseklaus ilgamečio finansavimo, galės keleriems metams į priekį ne tik planuoti savo koncertinę bei edukacinę veiklą, gastroles, dalyvavimą festivaliuose ir pan., bet ir užtikrinti stabilią jauno kolektyvo sudėtį.

Savivaldybei, pasak G. Giedraitytės, taip pat bus lengviau vykdyti savo įsipareigojimus orkestrui – finansinei paramai pirmam ketvirčiui skirti nebereikės laukti, kol bus patvirtintas tų metų miesto biudžetas. Vadovaudamasi pasirašysima trejų metų abipusio bendradarbiavimo sutartimi, Klaipėdos savivaldybė ketina kasmet orkestro programoms paremti skirti po 200 tūkst. litų – po 50 tūkstančių kiekvieną ketvirtį. Orkestrui parengus papildomą programą, bus svarstoma galimybė šią sumą padidinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.