Uoliam kriminalistui – smūgis kirviu

Įtariama, neblaivaus Šilutės rajono kriminalisto siekis atskleisti nusikaltimą jam baigėsi sunkiais sužalojimais. Tai – viena iš kruvino incidento, įvykusio praėjusio trečiadienio vakarą Vilkyčių gyvenvietėje, versijų.

Trečiadienį, apie 19 val., per Zigfrido Meižiaus sodyboje įvykusį konfliktą kirvio smūgiu į galvą šeimininko buvo sužalotas Šilutės rajono PK Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus Nusikaltimų nuosavybei tyrimo poskyrio tyrėjas Dainius Urbonas (gim. 1976 m.).

Dėl kaukolės lūžio pareigūnas buvo skubiai išvežtas į Klaipėdos ligoninę ir čia operuotas. Vakar jis buvo gydomas Reanimacijos skyriuje. Dėl sunkios būklės jo apklausti neįmanoma.

Šilutės rajono PK viršininkas Stasys Mickevičius įvykio aplinkybių nekomentuoja. Jis užsiminė tik tiek, kad ne tarnybos metu ir neuniformuotas buvęs D. Urbonas į Vilkyčius važiavo su savo kolega, tačiau šis liko sėdėti automobilyje ir incidente nedalyvavo.

„Dėl pareigūno sužalojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kol kas turime tik vienos pusės versiją, tačiau jos negaliu komentuoti”, – vakar teigė komisariato vadovas.

Vakar įvykio vietoje Vilkyčiuose apsilankiusiems žurnalistams Z. Meižiaus kaimynė 72 metų Antanina Rimkienė papasakojo mačiusi, kad į vyriškio kiemą įvažiavo moters vairuojamas tamsios spalvos automobilis tamsintais langų stiklais. Iš jo išlipo labai girtas vyras ir pasibeldė į duris.

Anot moters, duris atidariusį šeimininko sūnų 32 metų Viktorą Meižių svečias užsipuolė ir pareikalavo atiduoti 200 litų, kuriuos šis neva pavogė per išgertuves bare.

Kaimyno sūnus gynėsi bare nebuvęs ir apie dingusius pinigus nieko nežinąs, tačiau svečias trenkė jam antausį ir ėmė vaikytis po kiemą. Manoma, kad vyrams įbėgus į namo vidų, Z. Meižius gindamas sūnų kirvio pentimi smogė D. Urbonui į galvą.

Pareigūnas išsvirduliavo į kiemą ir netrukus griuvo ant žemės. A. Rimkienė sakė, kad kraujais paplūdusį vyrą į mašiną įkėlė du iš jos išlipę vyriškiai ir išvažiavo.

Vakar S. Mickevičius negalėjo pasakyti, ar D. Urbonas buvo blaivus – jis teigė, kad reikia palaukti pavaldinio kraujo ekspertizės išvadų.

Manoma, kad Z. Meižius buvo išgėręs. Po apklausos jis uždarytas į areštinę, jo sūnus paleistas.

Įdomu tai, kad būtent D. Urbonas su kolegomis atskleidė šių metų kovą įvykdytą Z. Meižiaus užpuolimą jo namuose ir apiplėšimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.