Kitą savaitę Lietuvoje vyraus vėsūs orai, dažnai lis

Lietuvoje – vėsu. Dienomis oro temperatūra sunkiai ir tikrai ne visur įveikia 15 laipsnių ribą. Vidutinė paros temperatūra už normą žemesnė maždaug keturiais laipsniais.

Kitaip tariant, orai tokie, tarsi būtų (geriausiu atveju) gegužės pradžia, o ne pabaiga.

Yra nemaža tikimybė, kad ir kitą savaitę orai išliks panašūs.

Atvėso po to, kai ties šiaurine Europos dalimi suaktyvėjo ciklonai. Jie Lietuvos link pradėjo plukdyti vėsius, tarpais su lietumi orus.

Dar vėsiau tapo tuomet, kai ties Skandinavija apsistojo visą laiką maždaug toje pačioje vietoje besisukantis ir jėgas vis atgaunantis ciklonas.

Šio ciklono vakariniu pakraščiu Lietuvos link keliavo ir keliaus vėsūs orai – požymių, rodančių, kad žemo slėgio sūkurys netrukus pakeis savo vietą, nėra.

Dėl šio savaitgalio orų lyg ir viskas aišku – šeštadienis, nors bus nešiltas, bet lietaus nebus daug, ypač vakarop, kai debesys ims sklaidytis.

Bet sekmadienį atkeliaus nauji lietaus debesys.

Apžvelgiant kitą savaitę galima teigti, kad kas antrą dieną orai bus tai lietingi, tai palis trumpai ir vietomis. Lietingomis dienomis oro temperatūra svyruos apie 9-14 ar 10-15 laipsnių šilumos, o tuomet, kai lis mažiau, bus laipsniu arba dviem šilčiau.

Ypač bjauri gali būti darbo savaitės pabaiga, tai yra pirmosios dvi vasaros dienos.

Mat apskaičiavimai rodo, kad ciklonas tuo metu bus labai aktyvus, todėl vyraus nemalonus šiaurės vakarų vėjas.

Galima net nerimauti, jog aukštesniuose atmosferos sluoksniuose – ten, kur plaukioja debesys – oro temperatūra gali būti neigiama. Jei taip nutiks, tai ir viena kita šlapia snaigė gali nukristi.

Bet kuriuo atveju lauke bus nemalonu, žvarbu. Oro temperatūra ir pietiniuose rajonuose sunkiai sieks 13-14 laipsnių. Protarpiais palis.

Geroji žinia yra ta, kad kitą savaitgalį atmosferos slėgis ims augti. Jei iš tiesų taip nutiks, jau šeštadienis bus daug jaukesnis. Lietus liausis, nušvis saulė. Sekmadienį gali būti dar šilčiau – temperatūra pakils maždaug iki 17 laipsnių šilumos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Kitą savaitę Lietuvoje vyraus vėsūs orai, dažnai lis"

  1. dfsf

    🙄 😕 😡 👿 😯 💡 😐 😮 😥 🙁 😛 😉 😀 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.