Sveikatos apsaugos ministras krito pirmas

Skandalas dėl korupcijos įtraukia vis naujus valdančiosios Darbo partijos veikėjus. Pasirodo, į jį iki ausų įklimpęs ir sveikatos apsaugos ministras Žilvinas Padaiga, garsėjantis pasipūtimu.

Iki šiol šis politikas buvo laikomas realiausiu emigracijoje veiklą pradėjusio Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho įpėdiniu.

„Lietuvos rytas” gavo žinių, kad Darbo partijos juodojoje buhalterijoje yra duomenų, jog sveikatos apsaugos ministras susigundė neaiškios kilmės pinigais.

Pirmųjų įrodymų apie juodąją buhalteriją pareigūnai aptiko patikrinę vieną su V.Uspaskichu susijusią kartono įmonę.

Politikas neištvėrė įtampos

Rastuose dokumentuose mirga daug įtakingų Darbo partijos veikėjų pavardžių. Kai kurie gautas išmokas patvirtindavo parašais.

Darbo partijos vicepirmininkas Ž.Padaiga vakar „Lietuvos rytui” patvirtino gavęs iš partijos finansinę paramą ir pasirašęs kažkokius popierius.

Po avarijos – pašalpa

Tiesa, iš pradžių politikas tai neigė. „Tokios sumos aš tikrai negavau. Tai yra visiška netiesa”, – paklaustas apie jam išmokėtus 40 tūkst. litų, gynėsi Ž.Padaiga.

Vėliau ministras vis dėlto prisiminė, kad partija jį šelpė: „Parašą iš tikrųjų kažkur padėjau. Kai sudaužiau automobilį, gavau paramą iš partijos. Tai buvo mano uošvio automobilis. Tuos pinigus atidaviau jam”.

Ž.Padaiga tikino neprisimenąs, kas priėmė sprendimą skirti jam pinigų. „Buvau po to įvykio stipriai susijaudinęs. Kai pasiūlė paramą, neatsisakiau”, – per Seimo rinkimų kampaniją įvykusią avariją prisiminė Ž.Padaiga.

Politikas teigė nesidomėjęs, ar gauti pinigai yra legalūs: „Apie tų pinigų kilmę neturiu jokio supratimo. Aš labai apsidžiaugiau, kad man tuos nuostolius atlygino”.

Taip pat yra žinių, kad neaiškios kilmės pinigų iš partijos yra gavusi ir Loreta Graužinienė.

Nespėjo paslėpti įrodymų

Partijos juodoji buhalterija pirmiausia rasta kartono gamykloje, kurios akcininkas buvo V.Uspaskicho patikėtinis Romas Ruškulis.

Šio veikėjo namuose bei dabartinėje darbovietėje atlikus kratas, Valstybės saugumo departamento pareigūnai užfiksavo Darbo partijos lyderių telefono pokalbį, kuriame susitarta kuo skubiau paslėpti įrodymus.

Sužinoję apie šiuos planus, pareigūnai praėjusią savaitę atliko kratą Darbo partijos būstinėje.

Čia dalis juodosios buhalterijos buvo aptikta vieno automobilio bagažinėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.