Švelni kaip pienės pūkas

Pavasaris – tinkamiausias metas atgaivinti ir pamaloninti šalčius ir darganas iškentusią veido odą. Kosmetologai neabejoja, kad veido valymo procedūra – efektyviausias būdas išvalyti užsikimšusias poras ir susigrąžinti odos švytėjimą.

Jei jūsų veido oda pavargusi nuo riebių kremų ir įvairiausių pudrų, jei ji probleminė ar nusėta inkštirų, jums derėtų rasti laiko apsilankyti pas odos specialistą. Grožio studijos „Baltora” kosmetologė Andrėja Stogevičienė sako, kad veido valymo procedūrų dažnumas priklauso nuo odos būklės. Jei oda sistemingai ir tinkamai prižiūrima bei puoselėjama, kosmetologo kabinete pakaks apsilankyti porą kartų per metus: ankstyvą pavasarį ir rudens pradžioje, dar nepradėjus spausti šaltukui. Tačiau jei nemažai laiko praleidžiate lauke, kur didelis oro užterštumas ir daug dulkių, veido valymu derėtų pasilepinti dažniau, bent kas mėnesį.

Patobulintos priemonės

Kosmetologė pabrėžia, kad šiandien veido valymas gerokai skiriasi nuo kadaise buvusiojo, kai procedūra buvo gerokai agresyvesnė, toli gražu ne visoms moterims maloni ir atpalaiduojanti. Pamirškite nemalonumus: dabar atliekant mechaninį veido valymą naudojamos įvairios atpalaiduojamosios ir raminamosios dumblių kaukės, valomasis veido purvas, todėl grožio procedūra teikia tik pasitenkinimą. Po jos nelieka raudonio ar pabrinkimo, oda nepleiskanoja. „Deja, to paties negalima pasakyti apie porų valymą vakuuminiu būdu ar su garintuvu. Nustatyta, kad apie 85-90 proc. moterų oda turi išsiplėtusius kapiliarus. Vakuumo procedūra – tikra pragaištis kapiliarams. Garinant oda sausėja ir parausta, po to sunku ją nuraminti”, – perspėja kosmetologė ir dar priduria, kad po veido valymo dezinfekcijai neturėtų būti naudojamas vandenilio peroksidas, salicilo spiritas ar kitos stiprios koncentracijos medžiagos. Vietoj jų siūloma rinktis švelnesnio poveikio antibakterinėmis bei antivirusinėmis savybėmis pasižyminčius produktus, labiau tausojančius odą, pavyzdžiui, arbatmedžio aliejų ar saldymedžio ekstraktą. Po kiekvieno valymo ant veido užtepama kaukė – ji sutraukia poras, malšina paraudimą, atgaivina ir nuramina kiek sudirgusią odą. Dažniausiai po veido valymo naudojamos kaukės, turinčios cinko oksido. Neseniai kosmetologai pradėjo naudoti alginų kaukes su arbatmedžio aliejumi. Jos turi drėkinamojo, raminamojo ir uždegimo slopinamojo poveikio. „Dažnai po procedūros klientes nustebina rezultatas: veido oda atrodo gražiai, nelieka paraudimų ir spaudimo žymių. Vis dėlto kiekvieno kosmetologo pareiga priminti, kad po veido valymo nerekomenduojama degintis, kaitintis pirtyje, sportuoti”, – pabrėžia Stogevičienė.

Šveiskite atsargiai

Profilaktiškai prieš kiekvieną aktyvią procedūrą atliekamas odos šveitimas naudojant specialius kosmetikos preparatus. Šveičiant pašalinamos suragėjusios epidermio ląstelės, po šveitimo lengviau išvalomos poros. Savarankiškai namie veidą šveisti patariama kartą per savaitę. Prieš procedūrą būtina kruopščiai nuvalyti makiažą ir šiltu vandeniu nusiprausti veidą. Odos šveitimui, kaip ir visoms kitoms grožio procedūroms, tinkamiausias paros metas yra rytas – tada oda geriau sugeria produktus. Svarbiausia atsipalaiduoti, netampyti odos paskubomis ir netepti kosmetikos priemonių chaotiškai. Šveiskite lengvais judesiais, slyskite pirštų pagalvėlėmis pagal veido odos liniją, nuo nosies braukdamos ausies link.

Jokiu būdu nesirinkite aštrių veido šveitiklių su stambiomis, aštriomis dalelėmis, pavyzdžiui, priemonių, kuriose yra smulkintų abrikosų ar vyšnių kauliukų – jos gali pažeisti odos kapiliarus. Geriau rinktis šveitiklius, kurių sudėtyje yra sintetinių mikrosferų arba dumblių. Neužmirškite, kad po procedūros būtina veidą palepinti kauke arba serumu – atkurti odos drėgmę.

„Tik nesiimkite savarankiškai atlikti grožio procedūrų, jei kitą dieną esate užsirašiusi pas kosmetologą – tik apsunkinsite darbą. Pasitaiko, kad klientės ateina išsispaudusios spuogus, esą nesmagu rodytis kosmetologui. Nesąmonė – geriau atsipalaiduokite ir leiskite jums padėti”, – pataria kosmetologė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.