„Šiauliai” nori kilti dar aukščiau

„Šiaulių” ekipos vadovai Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygų čempionatuose kitą sezoną nežada tenkintis trečiąja vieta

Šį sezoną „Šiaulių” klubas vėl užėmė įprastą vietą ant Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prizininkų pakylos. Per pastaruosius septynis sezonus šiauliečiai LKL „bronziniais” prizininkais tapo net penkis kartus. Šiemet Saulės miesto krepšininkai antrą sezoną iš eilės pelnė trečiąją vietą ir Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionate.

Zaporožietis ir mersedesas

„Geresnio sezono ir būti negalėjo”, – dvi iškovotas trečiąsias vietas apibendrino „Šiaulių” klubo vadovas Adomas Klimavičius. Pasak jo, įveikti Kauno „Žalgirį” LKL atkrintamųjų varžybų pusfinalyje nebuvo įmanoma, nors pirmąjį mačą namie kauniečiai laimėjo tik po dviejų pratęsimų, o Šiauliuose šventė pergalę vos 4 taškų skirtumu.

„Jūs puikiai žinote komandų biudžetus. Čia kaip automobiliai – zaporožietis ir mersedesas. Visiems aišku, kuris kiek kainuoja ir kuris kurį gali aplenkti”, – komandos galimybes įveikti „Žalgirį” apibūdino Klimavičius.

Pasak jo, Kauno ekipa šiauliečių nebūtų prisileidusi taip arti, jei joje būtų galėjęs rungtyniauti rankos traumą patyręs Darjušas Lavrinovičius.

Vyriausiojo komandos trenerio Aloyzo Rudžio nuomonė buvo visai kitokia: „Žaisdami su „Žalgiriu” turėjome ir privalėjome laimėti bent vieną kartą. Jei per pirmąsias pusfinalio rungtynes Kaune būtume iškovoję pergalę, serija dar nežinia kaip būtų pasibaigusi”.

Strategas tvirtino, esą jo ekipai trūko patirties, kad patektų į LKL finalą. „Kaltas esu ir aš. To pasakyti nebijau”, – pareiškė Rudys. Jis teigė, kad teisingiau būtų sakyti, jog „Žalgiris” laimėjo pusfinalį, o ne „Šiauliai” pralaimėjo.

Buvęs Mažeikių „Naftos” strategas prieš stodamas prie „Šiaulių” vairo vieną sezoną Mažeikių krepšinio mokykloje treniravo vaikus. Treneris nemano, kad metai be vyrų krepšinio padarė neigiamą įtaką jo sugebėjimams. „Trejus metus LKL pirmenybėse treniravau „Naftos” ekipą. Kiekvienam treneriui pasitaiko metus pailsėti ir atitrūkti nuo krepšinio, tačiau tai neturėjo įtakos mažojo finalo serijos baigčiai, – sakė Rudys. – Ateidamas į „Šiaulius” žinojau, kur einu ir ko iš manęs bus reikalaujama. Jaučiau didžiulę atsakomybę – komanda prieš tai du kartus iš eilės buvo tapusi „bronzine” LKL prizininke. Užduotį atlikti pavyko”.

Šiemet „Šiaulių” komandos nariai buvo kaip niekada lygūs. To šiauliečiams galėjo pavydėti visos už jų nugaros likusios šalies ekipos. „Per kiekvienas rungtynes komandoje atsirasdavo žmogus, kuris truktelėdavo ekipą. Tai ypač gerai matėme per atkrintamąsias varžybas – ketvirtfinalį, pusfinalį ir mažojo finalo seriją. Tai mane labai džiugina, – sakė Rudys. – Per kiekvieną mačą mūsų komandoje kuris nors žaidėjas itin gerai pasirodydavo – galbūt tai netikėta būdavo ir varžovams. Tad negaliu išskirti nė vieno auklėtinio”.

Renkant pajėgiausius žaidėjus prieš sezoną labai daug prisidėjo Šiaulių miesto savivaldybė. Klimavičius džiaugėsi, kad miesto valdininkai nusprendė svariai paremti komandą, ir vylėsi, kad bendradarbiavimas nenutrūks ir toliau.

Po šio sezono baigiasi net 7 komandos žaidėjų sutartys, tad kitą sezoną „Šiaulių” ekipa gali sutikti gerokai atsinaujinusi. Klimavičius neslėpė, kad komandos lyderiai gauna pasiūlymų iš įvairių komandų.

Turi didesnių siekių

Pasak Klimavičiaus, klubo vadovai ir rėmėjai norėtų „Šiaulių” ekipai kitą sezoną iškelti didesnius tikslus nei trečioji vieta LKL ir BBL pirmenybėse, tačiau planus stabdo nuo komandos nepriklausančios aplinkybės. Klimavičiaus teigimu, kol komanda neturi naujos krepšinio arenos, kalbėti apie kovą dėl vietos LKL finale nėra prasmės.

„Labai kantriai laukiame, kol bus pastatyti nauji Šiaulių sporto rūmai. Tuomet komandai bus nubrėžtos visai kitos gairės. Sena arena yra labai didelis stabdys siekiant dalyvauti ULEB taurės varžybose”, – pabrėžė Klimavičius. Be to, jis pridūrė, kad nuo klubo rėmėjų iškeltų tikslų priklausys, kurie krepšininkai ekipoje žais kitą sezoną. „Košę valgome, tačiau norėtųsi ir spirgų”, – šyptelėjo „Šiaulių” ekipos vadovas. Jei komandai bus iškeltas uždavinys tik apginti iškovotas pozicijas, ekipa pasirašys sutartis su keletu jaunų žaidėjų, o jei bus keliami didesni tikslai, reikės rimtesnio komandos pastiprinimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.