Čempionė žaidžia savo malonumui

Vyriausia Lietuvos moterų rankinio čempionato nugalėtojos Vilniaus „Šviesos/Eglės” žaidėja Jolanta Jankevičienė išrinkta naudingiausia šalies pirmenybių žaidėja. Veteranė sulaukė pripažinimo, nors rankinį žaidžia vien iš meilės sportui.

Šis sezonas Vilniaus moterų rankinio komandos „Šviesa/Eglė” žaidėjai Jolantai Jankevičienei buvo ypač sėkmingas. 39 metų veteranė pripažinta naudingiausia čempionato rankininke ir geriausia įžaidėja. Tačiau šis sezonas „Šviesos/Eglės” komandos narei gali būti jau paskutinis.

Karjeros pabaiga

Asmeniniams laimėjimams Jankevičienė pernelyg daug reikšmės neteikia. „Visada malonu, kai tave pripažįsta. Džiaugiuosi, kad buvau naudinga komandai. O sezonas šiemet buvo kaip sezonas: jų mano karjeroje buvo tikrai ne vienas, nėra nieko išskirtina. Savo žaidimą vertinti gana sudėtinga, nes žaidžiu rankinį savo malonumui. Mane turėtų vertinti treneriai”, – pasakojo sportininkė.

Šiemet finalo seriją „Šviesa/Eglė”, žaisdama su kita sostinės ekipa „Eastcon AG/Vilniaus kolegija”, laimėjo 3:0. „Konkurencija maža, bet tikiuosi, kad moterų rankinio lygos pas mus ateityje kils, o ne kris. Labai smagu, kad atsirado tokia komanda kaip Kauno „LKKA/Žalgiris”, ji ateityje turėtų tapti stipria ekipa, – prognozavo naudingiausia čempionato žaidėja. – Kol kas visos komandos yra labai jaunos, o po kelerių metų turėtų būti kitaip”.

Jankevičienė jau galvoja apie karjeros pabaigą. „Šis sezonas man jau tikriausiai buvo paskutinis. Kirba mintis, kad reikia viską baigti, – sakė rankininkė. – 100 proc. dar negaliu garantuoti, kad baigiu karjerą, tačiau tikriausiai nebežaisiu. Jei sportuoju, noriu tai daryti gerai, o tam reikia skirti daug laiko, treniruotis. Aš dirbu, visam tam trūksta laiko”.

Naujas darbas – nauji rūpesčiai

Prieš tris mėnesius „Eglės/Šviesos” lyderė tapo Lietuvos rankinio federacijos (LRF) generaline sekretore. „Viskas įvyko ekspromtu. Pasiūlė vadovai sakydami: „Kiek čia gali sportuoti?” Jau tiek metų žaidžiu rankinį, matyti, kad šis sportas yra mano gyvenimo dalis. Apsispręsti padėjo vyras (praeityje garsus rankininkas Laisvidas Jankevičius yra vyrų rankinio klubo „Vilnius” direktorius – aut.). Jis mane pastūmėjo sutikti eiti šias pareigas”, – prisiminė Jankevičienė.

LRF generalinė sekretorė visą savo energiją dabar skiria naujam darbui, stengiasi susidoroti su sunkumais.

„Mano didžiausi rūpesčiai susiję ne su sporto reikalais, nes labiausiai federaciją slegia ankstesnių vadovų paliktos skolos. Kol kas dirbti federacijoje tikrai yra sunkiau, negu žaisti rankinį”, – teigė Jankevičienė.

Mama žaidėjoms nesijaučia

Visos „Šviesos/Eglės” žaidėjos yra beveik porą dešimčių metų jaunesnės už geriausią šio sezono įžaidėją, tačiau vyriausia žaidėja komandoje nesijaučia nesmagiai. „Visaip būna. Kai žaidžiu, jaučiuosi tikra komandos narė. Lygiai tokia pati kaip ir jaunesnės žaidėjos. Kartais pasitaiko tokių situacijų, kai pasijuntu vyresnė elgesiu ir mąstymu. Kartais ir komandos draugėms pavydžiu jaunystės, žinoma, geranoriškai. O bendraujant niekada jokių sunkumų neiškyla, jas visas labai myliu, mūsų komanda yra draugiška. Nemanau, kad dėl mano amžiaus jos jaučia kokį barjerą. Jau per pačią pirmą treniruotę pasakiau: „Panos, kreipkitės į mane tu, nes esu tokia pati kaip ir jūs, aikštėje esu žaidėja”, – pasakojo Jankevičienė.

Žaisdama su jaunesnėmis už save komandomis draugėmis sportininkė ir pati tarsi atjaunėja. „Mama joms tikrai nesijaučiu, tik man smagu, kad kai joms reikia patarimo, visada ateina pas mane, – kalbėjo rankininkė. – Džiugu, kad jaučiu jų pagarbą. O žaidėjos kviečia ir į klubą, ir į savo gimtadienius. Nesijaučiu kitokia negu jos, bet gal čia tik mano tokia nuomonė”.

Kitais metais sportininkė švęs 40 metų jubiliejų, tačiau per rankinio varžybas to tikrai nepastebėsi. „Mano sveikata tikrai puiki, sunku tik tada, kai praleidžiu daugiau treniruočių ir reikia žaisti rungtynes”, – sakė Jankevičienė.

Trenerio pagyros

Gerų žodžių savo auklėtinei negailėjo ir „Šviesos/Eglės” vyriausiasis treneris Juozas Žala. „Ji yra komandos siela, – pažymėjo treneris. – Per varžybas ir treniruotes Jankevičienė visada padeda jaunoms žaidėjoms, uždega komandą. Vien tai, kad ji buvo išrinkta naudingiausia čempionato žaidėja, daug ką pasako. Jolanta yra be galo kovinga, turi labai didelį norą laimėti kiekvienas varžybas. Be to, yra labai patyrusi. Šie jos bruožai labai padeda mūsų komandai”.

Treneris ir gailėjosi savo žaidėjos, nes jai tenka ir dirbti, ir žaisti. „Žaisti jai buvo nelengva, nes eina atsakingas pareigas. Komandai ji buvo tikrai reikalinga, – sakė Žala. – Jolanta praleisdavo daugelį treniruočių, nes darbas neleido kasdien sportuoti. Tačiau per rungtynes ji viską kompensuodavo kovingumu”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.