Po nesėkmės – įtūžis ant teisėjų

Vilniaus „Žalgiriui” iškritus iš Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro, klubo aistruoliai ir vadovai savo pyktį liejo ant teisėjų.

„Žalgirį” iš LFF turnyro eliminavo „Vilnius”, kitas sostinės klubas. Trečiadienį antrosios šių komandų ketvirtfinalio rungtynės baigėsi nulinėmis lygiosiomis, o per pirmąjį mačą buvo užfiksuotas rezultatas 1:1. Pirmųjų rungtynių, balandžio pradžioje vykusių sostinės „Sportimos” manieže, šeimininkai buvo žalgiriečiai, todėl „svečiuose” įmuštas įvartis į pusfinalį išvedė „Vilnių”. Jau anksčiau į šį taurės turnyro etapą žengė Panevėžio „Ekranas”, Klaipėdos „Atlantas”, Marijampolės „Sūduva”. Pusfinalio rungtynės vyks rugsėjį.

Ne pirmas incidentas

Tik pasibaigus „Vilniaus” ir „Žalgirio” komandų rungtynėms, į aikštę išbėgę žalgiriečių gerbėjai išplėšė iš arbitro Aleksandro Jakubovskio rankų vėliavėlę ir ją sulaužė. Mačui vadovavęs FIFA kategorijos teisėjas Paulius Malžinskas sakė, kad į rungtynių protokolą parašė ne tik apie šį incidentą. „Einant į drabužinę teisėjus prie centrinės tribūnos necenzūriniais žodžiais išplūdo „Žalgirio” prezidentas Arminas Narbekovas”, – teigė Malžinskas.

Šį sezoną tai jau ne pirmas „Žalgirio” atstovų konfliktas su arbitrais. „Žalgirio” vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas, teisėjų kambaryje smogęs arbitrui Viktorui Chileckiui, diskvalifikuotas 15 rungtynių. Jam skirta ir 10 tūkst. litų bauda, o dar 5 tūkst. litų „Žalgirio” klubas turėjo sumokėti už tai, kad nebuvo užtikrintas teisėjų saugumas.

Be brazilų žaidė geriau

Per trečiadienio rungtynes „Žalgirio” atstovų pyktį sukėlė Malžinsko sprendimas 72 min. į šios komandos vartus skirti 11 metrų baudinį. „Buvau už penkių metrų nuo įvykio vietos. Aiškiai mačiau, kaip „Žalgirio” gynėjas Tadas Gražiūnas baudos aikštelėje griebė už peties Vytautą Lukšą ir jį pargriovė”, – dėstė Malžinskas.

„Vilniaus” saugas Tomas Ražanauskas baudinio neįmušė – jo smūgį atrėmė žalgiriečių vartininkas Ernestas Šetkus.

Praėjusį sekmadienį „Žalgiris” per šalies čempionato rungtynes „Vilnių” sutriuškino 3:0. Tačiau šįsyk varžybos klostėsi visai kitaip. Pranašesnė už vangiai rungtyniavusius žalgiriečius atrodė „Vilniaus” komanda, kuriai negalėjo atstovauti daug brazilų, nes nespėta jų registruoti į taurės turnyrą. Dėl tos pačios priežasties „Žalgiryje” nebuvo Eimanto Poderio, praėjusį sekmadienį įmušusio du įvarčius į „Vilniaus” vartus.

Šeimininkų pergalės

Trečiadienį žaistos ir trejos įvairių turų A lygos rungtynės, kurios buvo atkeltos dėl vasarą Europos taurių turnyruose dalyvausiančių komandų interesų. Užvakar nugalėjo visos namie rungtyniavusios ekipos.

„Kaunas” antrą kartą per savaitę įveikė Marijampolės „Sūduvą”. Prieš savaitę Marijampolėje kauniečiai nugalėjo 3:1, o užvakar namie – 2:0. Tai buvo aštunta iš eilės čempionato lyderio pergalė.

„Pergalė labai svarbi psichologiniu požiūriu, nors laimėjome nelengvai – šiauliečiai šį sezoną yra kietas riešutas visiems varžovams”, – Panevėžio „Ekrano” pergale 2:0 prieš „Šiaulius” džiaugėsi panevėžiečių vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys. „Ekranas”, sekmadienį namie žaisiantis su „Kaunu”, pergalės nebuvo iškovojęs per tris pastaruosius turus.

Vilniaus „Vėtros” nelengvą pergalę 1:0 prieš autsaiderį Kėdainių „Nevėžį” nulėmė antro kėlinio pradžioje įmuštas Darvydo Šerno (jis aikštėje pasirodė pirmo kėlinio pabaigoje) įvartis.

Rungtynių statistika

XV turo rungtynės

VĖTRA – NEVĖŽIS 1:0 (0:0). Įvartis: 1:0 Šernas (49).

XX turo rungtynės

EKRANAS – ŠIAULIAI 2:0 (0:0). Įvarčiai: 1:0 Pogrebanas (64), 2:0 Varnas (90).

XXIII turo rungtynės

KAUNAS – SŪDUVA 2:0 (1:0). Įvarčiai: 1:0 Velička (29), 2:0 Pilibaitis (65).

Čempionato lentelė

V. Komanda R. P. Lg. Pr. Įv. Tšk.

1. KAUNAS 8 8 0 0 21:5 24

2. VĖTRA 8 4 3 1 7:5 15

3. EKRANAS 8 4 3 1 10:4 15

4. ŠIAULIAI 8 3 3 2 10:6 12

5. SŪDUVA 8 3 2 3 6:6 11

6. ŽALGIRIS 7 3 1 3 7:6 10

7. ATLANTAS 7 2 2 3 6:8 8

8. VILNIUS 7 1 3 3 5:8 6

9. ŠILUTĖ 7 0 2 5 4:12 2

10. NEVĖŽIS 8 0 1 7 2:18 1

Rezultatyviausi žaidėjai: I.Galiūza („Šiauliai”), Savėnas („Ekranas”) – po 6 įvarčius, Kuznecovas („Vėtra”), Velička („Kaunas”) – po 5.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.