Daugiausia paramos – ūkių plėtrai

Praėjusiais metais Marijampolės apskrities žemdirbiai, kaimo bendruomenės, įmonės ir savivaldybės paramai iš ES fondų gauti Nacionalinei mokėjimo agentūrai buvo pateikusios 249 paraiškas. Patenkinta jų 78 procentai. Daugiausia paraiškų žemdirbiai pateikė norėdami modernizuoti savo ūkius.

Marijampolės savivaldybėje ūkininkaujantis Vytautas Žarnauskas grūdų ūkiui modernizuoti iš ES fondų gavo 0,8 mln. litų. Tokia pat parama suteikta ir Marijampolės rajone veikiančiai žemės ūkio bendrovei „Želsvelė”. Pinigai skirti pieno ūkiui ir pašarų gamybai atnaujinti.

Naudodamosi kaimo vietovių pritaikymo ir plėtros programos lėšomis

Marijampolės, Kalvarijos bei Šakių savivaldybės renovuoja jų teritorijoje esančius hidrotechninius įrenginius. Praėjusiais metais šioms savivaldybėms skirta po 1,2 mln. litų. Naujus automobilius, skirtus gaisrams gesinti miškuose, už ES fondų pinigus nusipirko Kazlų Rūdos mokomoji ir Šakių miškų urėdijos. Iš Žemės ūkio produktų perdirbimo ir rinkodaros gerinimo programos pernai didelės paramos sulaukė dvi Marijampolės įmonės: „Arvi cukrus”, kad galėtų pasirengti perdirbti rapsą į biokurą, gavo 2,3 mln. litų, o „Marijampolės pieno konservai” kondensuoto pieno technologinei įrangai atnaujinti ir proceso valdymo įrenginiams modernizuoti – 2,5 mln. litų.

Marijampolės savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjo Eugenijaus Alesiaus teigimu, šiemet savivaldybės teritorijoje juntamas kur kas didesnis paramos iš ES poreikis. „Jaučiamas nemažas judėjimas lyginant su tuo, kiek būdavo paramos prašytojų iš SAPARD fondų”, – sakė Alesius. Vedėjo nuomone, taip yra dėl to, kad žemdirbiai turi gerokai daugiau patirties, supratimo apie ES paramą, jos rūšis bei panaudojimo perspektyvas savo ūkiuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.