Emigravę lietuviai dėl „Eurovizijos” meta darbus

Šįvakar Atėnuose vyksiančio „Eurovizijos” dainų konkurso pusfinalio nekantriai laukia ne tik visa Lietuva, bet ir užsienyje uždarbiaujantys tautiečiai.

Tiesa, emigravusių lietuvių nuotaikos – skirtingos.

Londone jau dvejus metus gyvenanti 25-erių Simona Petrauskaitė šį vakarą žada praleisti prie televizoriaus su mišria lietuvių ir anglų kompanija ir išsiųsti kuo daugiau žinučių už Lietuvos atstovus.

Dubline įsikūręs 29 metų Andrius Liškevičius taip pat stebės „Euroviziją”, tačiau už Lietuvą balsuoti nesiruošia. „Man tik įdomu pasižiūrėti, kaip Lietuva vėl apsijuoks. Balsuosiu už bet ką, tik ne už mūsiškius, nes jų dainos ir požiūrio į šį konkursą visiškai nesuprantu”, – „Vakarų ekspresui” sakė barmenu Airijos sostinėje dirbantis lietuvis.

Agituoja ir užsieniečius

„Lietuvoje šitas konkursas, kaip matau, nepraranda populiarumo. Britai dėl „Eurovizijos” tikrai nėra tiek išprotėję. Taip turbūt bus tol, kol lietuviai pagaliau laimės šitą konkursą”, – svarstė S. Petrauskaitė.

„Mano draugai ir pažįstami, bendradarbiai jau yra įtikinti balsuoti už „LT United”, – juokėsi mergina, dirbanti vieno Londono baro virtuvėje. – Vienas bičiulis pakistanietis galvoja, kad mūsiškiai per daug gerai apie save galvoja ir jam tai labai nepatinka, bet jis vis tiek bus „priverstas” atiduoti savo balsą už „LT United”. Kai kurie lietuviai net atsiprašė iš savo darbų, kad tik galėtų pasižiūrėti „Euroviziją” ir, žinoma, balsuoti.”

Kitas mūsų pašnekovas – Dubline gyvenantis Andrius – teigia, kad taip pat linki Lietuvai sėkmės šiame konkurse, tačiau jis mano, jog mūsų šalis, nuspręsdama siųsti į Atėnus „LT United”, suklydo. Jam labiau patiko nacionalinėje atrankoje tarp lyderių buvę, bet balsų skaičiumi nuo „LT United” gerokai atsilikę Alanas Chošnau ir „InCulto”.

„Dubline apie šitą konkursą beveik nekalbama. Lietuvių čia daug, jie, aišku, domisi ir žino, kas atstovaus mūsų šaliai, bet visi tiek yra pasinėrę į darbus, kad „Eurovizija” tikrai nėra jų dėmesio centre”, – sakė A. Liškevičius.

Balsuoti galima ir iš Lietuvos

Balsavime palaikyti „LT United” gali ne tik užsienyje gyvenantys lietuviai. Nors „Eurovizijos” taisyklės numato, kad už savo šalies atstovus balsuoti negalima, anot informacinių technologijų žinovų, balsuoti už „LT United” įmanoma ir iš Lietuvos.

Pasak Mindaugo Rudgalvio, kabelinės televizijos „Balticum” darbuotojo, tokia galimybė yra visiškai reali – tereikia turėti kompiuterį, internetą ir pasinaudoti interneto telefonijos paslauga.

Anot jo, tai nėra labai sudėtinga, o skambučių kainos esą taip pat yra normalios.

Mero priėmimas nuvylė

Vakar Atėnuose vyko dvi generalinės repeticijos, į kurias buvo parduoti visi bilietai. Vakaro repeticija buvo įrašoma – ji būtų transliuojama pusfinalio metu tuo atveju, jei nutrūktų palydovinis ryšys.

Antradienį „LT United” turėjo paskutinę galimybę atsikvėpti prieš šiuos pasirodymus: LRT atstovė ryšiams su visuomene Virginija Bunevičiūtė iš Atėnų pranešė, kad atlikėjai visą dieną praleido ilsėdamiesi laivo denyje, mat konkurso šeimininkai graikai delegacijas pamalonino ekskursija į salas.

LRT atstovės teigimu, išvyka po salas buvo savotiška kompensacija atlikėjams, kuriuos nemaloniai nustebino Atėnų mero surengtas priėmimas „Eurovizijos” konkurso atidarymo proga. „Šventėje ne tik trūko maisto ir gėrimų, kurie išgaravo nuo stalų vos spėję pasirodyti, bet ir profesionalios režisūros”, – pranešė V. Bunevičiūtė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , .

4 atsiliepimai į "Emigravę lietuviai dėl „Eurovizijos” meta darbus"

  1. mindaugas

    tie kurie sedi uz juru mariu ir nebalsuoja uz savo saly eurovizijoje,tokie ir lietuviai(is kaimu suvaziave euro kvapa pajute,smirdi po 8 zmone bute gyvenantys ir dar pasakoja kaip lietuviai nemoka dainuoti)tokiems pasakyciau toliau toletus airijoj ir anglijoj valykit.as pats is airijos bet balsavau uz savo saly.

  2. Gabriele

    Saunuolis… Reikia buti salies patriotu…

  3. skandinavijos lietuvis

    Dar pries konkursa sakiau, esu lietuvis – balsuosiu tik uz Lietuva… Na, gal yra piktu kaimo zmoniu, kurie vargo prispausti isbego duonos ieskoti…bet nuo to kitokiu netapo…Taigi, visi mes vienos salies sunus – nereikia taip jau atsiriboti ir negraziai kalbeti ant saves pacio, Lietuvi!!!!

  4. is kaimu irgi geri zmones bet geri tuk lietuviai

    😳 😛 :

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.