Prieš rinkimus politikai susirūpino kiemais

Kauno biudžete įvažoms į kiemus remontuoti šiemet numatyta skirti milijoną litų. Tačiau miesto Taryba šiandien turėtų pritarti 5 milijonų litų paskolai. Per ketverius metus įvažų remontui buvo skirta vos 8,2 milijono litų. Savivaldybėje juokaujama, kad artėjantys savivaldybių tarybų rinkimai verčia politikus rūpintis žemiškais kauniečių interesais.

Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Ramūnas Noreika teigė, kad jau nuspręsta, kurios įvažos į kiemus bus remontuojamos už biudžeto lėšas. „Artimiausiu metu bus paskelbtas konkursas. Milijonas litų bus paskirstytas visoms Kauno seniūnijoms. Laukiame, kad politikai pritartų 5 milijonų paskolai. Esame numatę ir kurias įvažas remontuosime už šiuos pinigus”, – teigė vedėjas.

Šiuo metu Savivaldybė yra užregistravusi 401 prašymą užlyginti duobėtas įvažas į kiemus. Tam reikėtų apie 9,5 milijono litų.

„Parengėme planą, kad dalį įvažų galėtume suremontuoti kitais metais. Tam reikėtų apie 3,5 milijono litų. Tačiau neabejoju, kad pradėję remonto darbus sulauksime naujų prašymų. Jau metų pabaigoje lėšų poreikis kitiems metams gali šoktelėti iki 8 milijonų litų”, – tvirtino R.Noreika.

Jo nuomone, įvažų būklė kasmet blogėja, todėl ši problema bus aktuali dar ne vienerius metus. „Norėdami kardinaliai pakeisti padėtį, tam turėtume skirti ne vieną dešimtį milijonų litų”, – sakė Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas.

Paklaustas, kokiais kriterijais vadovaujantis sudaroma įvažų į kiemus remonto eilė, R.Noreika tikino, kad lemiamas žodis priklauso seniūnijoms. „Jeigu gyventojai sutinka finansuoti apie 30 procentų remonto išlaidų, tokios įvažos remontuojamos pirmiausiai”, – teigė valdininkas.

Šios kadencijos miesto Taryba jau ne pirmą kartą įvažų į kiemus remontui skiria kur kas didesnę sumą nei kasmet. Pirmą kartą toks vajus buvo juntamas prieš artėjančius rinkimus į Seimą. Tuomet netrūko pompastiškų akcijų remontuojamuose kiemuose, kuriuose dalyvaudavo ir Kauno meras Arvydas Garbaravičius, ir kiti valdančiosios koalicijos nariai.

„Situacija kartojasi – kitų metų pradžioje vyks savivaldybių tarybų rinkimai, todėl valdantieji nori pagerinti savo įvaizdį”, – šypsojosi vienas Savivaldybės tarnautojas.

Liberalų ir centro frakcija vakar išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad sprendimą imti 5 milijonų litų paskolą inicijavo Kauno meras A.Garbaravičius.

„Daugelio įvažų ir kiemų dangų būklė kelia pavojų. Paėmę 5 milijonų litų paskolą, dalį įvažų galėtume suremontuoti, o tai pagerintų daugelio kauniečių gyvenimo kokybę ir miesto įvaizdį”, – teigė A.Garbaravičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.