Pirmasis barjeras „nugalėtojams” – pusfinalis

Tikimasi, kad Lietuvos atstovų Eurovizijoje „LT United” pasirodymo netrikdys nei techninės, nei sveikatos problemos, tačiau jų šansai patekti į finalą vis tiek vertinami pesimistiškai

Laukti liko nedaug. Šiandien Eurovizijos nugalėtojais dar prieš konkursą pasiskelbę Lietuvos atstovai „LT United” Europos melomanus bandys įtikinti, kad jie gali nutraukti mūsų šalį persekiojančias nesėkmes. Vienas tikslas jau įgyvendintas – Graikijos gatvėse, pastarąją savaitę vykusiuose priėmimuose lietuvius daug kas vadina tiesiog „winners” (nugalėtojai).

Scenoje jie pasirodys aštuoniolikti ir smarkiai įdegę. Į Atėnus praėjusį ketvirtadienį atvykę lietuviai spėjo pasilepinti saule kruiziniame laive, išsimaudyti jūroje, surengti spaudos konferencijas ir sudominti į Graikiją suplūdusią „žydrąją” konkurso gerbėjų minią.

Suderintos visos smulkmenos

Vakar anksti ryte lietuviai, kaip ir kiti pusfinalio dalyviai, atvyko į olimpinę Graikijos krepšinio areną. Salėje mažai kas primena, kad čia vyksta nuožmios krepšininkų kovos, tačiau olimpinė kovos dvasia vis dar jaučiama. Kaip ir sportininkai, visi muzikantai nusiteikę kovoti ir daugelis neslepia troškimo laimėti. „Šiandien viena įtempčiausių dienų Atėnuose”, – aiškino „Lt United” vadybininkas Vaidas Stackevičius, kai Lietuvos šešetas lipo ant scenos baigti repetuoti visas pasirodymo detales.

Moderniąsias technologijas ir Senovės Graikijos teatro dvasią suderinsianti scena – tikras šiuolaikinių technologijų pavyzdys. Naujausia apšvietimo technika, plazminiai ekranai, keliolika renginį visai Europai transliuosiančių kamerų. „Graikai iš tiesų labai pasistengė. Matyti, kad konkurso rengimui investuota apie 12 milijonų eurų”, – pripažino lietuviai.

Vėlai vakare vykusioje generalinėje repeticijoje mūsų šalies atstovai jau nebereiškė jokių pageidavimų, visa Eurovizijos transliuotojų komanda dirbo taip, tarsi koncertą stebėtų milijoninė auditorija. Vakarinė repeticija buvo įrašyta, ją ketinama transliuoti tuomet, jei nutrūktų palydovinis ryšys.

„Tiesą sakant, neturėjome, ką patobulinti. Viskas yra pačiu aukščiausiu lygiu. Neturime jokių priekaištų, konkurso rengėjai patenkino visus mūsų prašymus”, – po repeticijų „Kauno dienai” sakė Saulius Urbonavičius-Samas.

Po įtemptos dienos pavargę atrodė visi „LT United” nariai, trečiadienio vakarą jie nebežadėjo lankytis jokiuose vakarėliuose. „Prieš rytdienos koncertą reikia gerai pailsėti, – sakė lietuviai ir pridūrė, kad iki vakar vakaro suderintos visus smulkmenos, kurios galėjo turėti neigiamos įtakos jų šou. – Visi esame sveiki, tik kai kuriems peršti odą”.

Po generalinės repeticijos galima daryti išvadą, kad ir šiemet scenoje netrūks būgnų, atlikėjų kilnojimų, ekstravagantiškų kostiumų, seksualių šokėjų ir kitų Eurovizijai būdingų akcentų.

Lietuviai demonstruoja pasitikėjimą

Iki konkurso mūsų šalies atstovai nenuobodžiavo. Jie sulaukė nemažai vadinamųjų Eurovizijos turistų dėmesio, išskirtinį palankumą rodančių vyriškosios lyties dainininkams. Vos lietuviai pasirodydavo spaudos centre, prie jų iš karto prieidavo bent kelios grupelės vaikinų. Nusifotografavusieji giria „LT United” dainą ir prašo autografų.

Patys atlikėjai stengiasi atrodyti skandalingai. Samas nuolat nešiojasi megafoną, Andrius Mamontovas rėkia, kad rokas yra gyvas, o likusieji sutartinai kartoja, jog jie yra nugalėtojai.

Tiesą sakant, kai kurių šalių atstovai sulaukia gerokai didesnio dėmesio. Nuolat žurnalistų lydimi Suomijos atlikėjai „Lordi” ir toliau iki konkurso pasiryžę niekam nerodyti savo veidų. Kartais susidaro įspūdis, kad lietuviai nėra linkę išsišokti ir reklamuotis skandalingais būdais, kaip tai daro Islandijai atstovaujanti dainininkė Silvija. Jos gerbėjai pareiškė jos neberemią, nes Silvijos išpuoliai ir necenzūrinė kalba daro gėdą Islandijai.

Tiesa, Marijonas Mikutavičius jau spėjo pranešti: jei „LT United” taps nugalėtojais, jis pasimylės su Kroatijos atstove. Tai vienintelis mūsų atstovų skandalingas poelgis.

Kai kas juokauja, kad Marijonas tokius pareiškimus daro tik todėl, kad šalia jo, kitaip nei kitų grupės narių, nėra antrosios pusės. Kiti į Graikiją atvyko su draugėmis ar žmonomis.

Iki konkurso – kruizas ir vakarėliai

Prieš prasidedantį pasirodymų maratoną Lietuvos atstovai Eurovizijoje „LT United” antradienį praleido ilsėdamiesi laivo denyje. Konkurso šeimininkai graikai delegacijoms surengė nemokamas ekskursijas į Graikijos pasididžiavimu vadinamas salas.

„LT United” kruiziniu laivu aplankė tris saleles, kuriose nebuvo jokių užuominų apie už keliolikos kilometrų – Atėnuose šurmuliuojančią Euroviziją. Nors Eginos, Poroso ir Hydros salas išlaiko turistai, šiuo metu sezonas dar neprasidėjęs. Pustuštėse gatvelėse Lietuvos delegacija jautėsi patekusi į išsvajotą atostogų rojų.

Keli grupės nariai pradėjo maudynių sezoną sušokę į Egėjo jūrą. Kiti žuvies turguje paskanavo šviežių ant grotelių keptų jūros gėrybių. Kelias valandas praleidę saulėje, baltaodžiai lietuviai įraudusią odą turėjo slėpti pavėsyje. „Pagaliau galime atsipalaiduoti ir veikti tai, ko atvykome”, – juokavo „LT United” nariai.

Laive „LT United” ir kitų šalių delegacijų laukė tradicinės graikiškos vaišės. Beje, Lietuvos delegacija buvo viena iš nedaugelio, pavyzdingai susirinkusi į dovanotą ekskursiją. Kiti, matyt, buvo užsiėmę ne poilsiu, o savęs ir šalies populiarinimu, bendravimu su žurnalistais.

Laive lietuviai aptarinėjo pirmadienio vakarą Atėnų mero surengtą priėmimą. Jame daugelis nespėjo paragauti nei valgių, nei gėrimo, kurie išgaravo nuo stalų vos patiekti.

Kituose vakarėliuose laiką leido Eimantas, Marijonas, Viktoras ir Arnoldas. Alkoholio nevartojantys Andrius bei Samas mieliau apžiūrinėjo žymias Graikijos vietas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.