D.Sternas žada keisti atkrintamųjų varžybų sistemą

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) komisaras Davidas Sternas aptarė galimybę pakeisti atkrintamųjų varžybų sistemą, pagal kurią komandos, laimėjusios savo divizionų titulus, vis tiek konferencijoje būtų skirstomos pagal pergalių ir pralaimėjimų skaičių, kaip ir visi kiti klubai.

Dalaso „Mavericks” klubas šį sezoną laimėjo net 60 rungtynių, tačiau vakarų konferencijoje liko ketvirtas, kadangi pirmosios 3 ekipos laimėjo savo divizionus. Trečioje vietoje atsidūrė Denverio „Nuggets” komanda, kuri su 44 pergalėm būtų apskritai likusi 8 arba net 9 vietoje, kadangi tokį pat santykį turėjo ir Sakramento „Kings” klubas.

Pagal naują pasiūlymą San Antonijaus „Spurs” ir „Mavericks” klubai būtų potencialiai susitikę tik konferencijos finale.

Komanda, turinti geresnį pergalių ir pralaimėjimų santykį, nepaisant užimtos vietos taip pat turėtų namų pranašumą atkrintamosiose varžybose.

D.Sternas teigė, jog pagal naują sistemą yra naudinga išlaikyti tradiciją apdovanoti divizionų nugalėtojus, kas turi būti patvirtinta lygos komiteto.

Lygos komisaras prieš pirmadienio rungtynes rūbinėje susitiko su atvirai savo nuomonę mėgstančiu išreikšti „Mavericks” savininku Marku Cubanu, ant kurio marškinėlių buvo užrašyta „Payback time” (angl.- skolos grąžinimo metas). Kaip teigė M.Cubanas, pramankšta yra jo ritualas prieš rungtynes.

Kaip žinia, praėjusią savaitę M.Cubanas buvo nubaustas lygos net 200,000 dol. bauda už išbėgimą į aikštę ir teisėjų kritiką, o taip pat ir už viename tinklalapyje pasirodžiusį pranešimą pavadinimu „Kaip pagerinti NBA atkrintamųjų varžybų teisėjavimą”. Pranešime M.Cubanas išreiškė nepasitenkinimą teisėjų paskyrimu ir jų darbu bei siūlė lygai vertinti ir klasifikuoti juos pagal reguliariojo sezono darbą bei atkrintamosioms varžyboms paskirti minimalų jų skaičių.

„Negaliu turėti 30 savininkų, kurie šnekės bet ką ir bėgios į aikštes keikdami teisėjus.”, – teigė D.Sternas.

Komisaras taip pat priminė, kad kitą sezoną greičiausiai lyga uždraus žaidėjams dėvėti triko rungtynių metu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "D.Sternas žada keisti atkrintamųjų varžybų sistemą"

  1. kritikas

    menfetaminas – nu cia tai geras. Greta, ismok rasyt – metamfetaminas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.