Pergalė Eurovizijoje vėl pranašaujama Graikijai

51-asis tarptautinis Eurovizijos konkursas, vyksiantis gegužės 18 ir 20 dienomis Graikijos sotinėje Atėnuose, užsieniečių prognozėmis, Lietuvai nieko gera nežada. Eurovizijos favoritais šįmet laikoma Švedija, Belgija, Rumunija bei Bosnija ir Hercegovina, o pergalė, kaip ir pernai, vėl pranašaujama Graikijai. Remiantis daugelio žinovų vertinimais, Lietuvos atstovai „LT United”, Eurovizijoje atliksiantys „nugalėtojų” dainą „We are the Winners”, į finalą nepateks ir turės tenkintis 21-23 vieta.

Lietuvai šįmet Eurovizijoje atstovausianti tautos išrinta jungtinė profesionalių muzikantų komanda „LT United”, kurią sudaro Andrius Mamontovas, Saulius Urbonavičius-Samas, Viktoras Diavara, Marijus Mikutavičius, Arnoldas Lukošius bei Eimantas Belickas, vakar su delegacija išvyko į Graikiją ruoštis konkursui.

„Važiuojame visiškai atsipalaidavę, be psichologinės įtampos. Grupės nariai puikiai nusiteikę ir jaučiasi užtikrintai tuo, ką daro”, – prieš išvykdamas į Atėnus tvirtino „LT United” vadybininkas Vaidas Stackevičius.

Pasirinko tylos strategiją

Pernai vykusioje jubiliejinėje Eurovizijoje Lietuvos deleguota atlikėja Laura su grupe „The Lovers” pusfinalyje įvertinta prasčiausiai: užimta paskutinioji vieta. Teigiama, kad praėjusių metų Lietuvos atstovams pritrūko ne tik laiko pasiruošti, bet ir lėšų.

Šįmet taip pat nebuvo noriai remta Lietuvos atstovų. „Pagrindine pasiruošimo Eurovizijai užduotimi tapo biudžeto formavimas. Nors daugelis verslininkų „LT United” palaiko morališkai, po ankstesnių Lietuvos nesėkmių konkurse šių metų „euroviziniam” pasirodymui biudžetą suformuoti buvo nelengva, – tikino grupės vadybininkas. – Kiek žinau, dauguma atlikėjų kitose šalyse su tokia problema nesusiduria, tai išsprendžiama valstybės lygiu”.

Tačiau lėšų trūkumas „LT United” nesukliudė ruoštis Eurovizijai. „Mūsų tikslas – nustebinti Europą, atkreipti į Lietuvą dėmesį. Dėl to atsisakėme bet kokios reklamos, t.y. nevykome koncertuoti į užsienį, davėme tik interviu. Mūsų pasirodymas turi likti staigmena, o vieta, kurią užimsime, nėra svarbi. Ši strategija pasitvirtino Lietuvoje: iki pat paskutinės akimirkos niekur nepristatėme dainos, ir štai, laimėjome nacionalinę atranką”, – pasakojo vienas „LT United” narių Viktoras Diavara.

Lietuvos atstovai savo interneto svetainėje netgi sumanė paskelbti prašymą Europos radijo stočių negroti jų dainos „We are the Winners” iki konkurso pabaigos.

„Gauname palaikymo laiškų iš gerbėjų įvairiose šalyse, tokiose kaip Šveicarija, Švedija, Vokietija, Malta, netgi Estija. Olandijos prekybininkai pasisiūlė prekiauti mūsų dainos kompaktiniu singlu, nors kol kas šios dainos neketiname išleisti”, – tvirtino V.Stackevičius.

Stengiasi nežadėti tautai

Komandos vadybininkas nedrįso prognozuoti vietos, kurią Eurovizijos pusfinalyje galėtų užimti „LT United”. „Susilaikau nuo bet kokių spėlionių. Tačiau, manau, kad būsime pastebėti. Jei atvirai, specialiai su komanda nesidomėjome konkurentais, neklausėme jų dainų. Tačiau esu tikras: už praėjusiais metais deleguotus Lietuvos atstovus „LT United” prasčiau įvertinta nebus”, – užtikrintai kalbėjo vadybininkas V.Stackevičius.

Pusfinalyje, kuris vyks gegužės 18-ąją, „LT United” pasirodys aštuoniolikta. Komandai teks varžytis su dar 23 dalyviais. Į finalą pateks tik dešimt geriausiųjų.

„Kai sužinojome, kad pasirodysime antrojoje pusfinalio dalyje, apsidžiaugėme. Kai žiūrovams jau bus pabodę panašūs, mažai kuo išsiskiriantys „euroviziniai” pasirodymai, galėsime nustebinti publiką”, – teigė „LT United” narys V.Diavara.

Apie reginį, ruošiamą Europai, Lietuvos atstovai atskleisti nepanoro: „Paliksime paslaptyje – keitėme ką nors savo pasirodyme ar ne”.

„LT United” vadybininkas, paklaustas, ar jo vadovaujama komanda nesėkmės atveju nebijo būti pasmerkta tautos, atsakė: „Mes nieko nežadame. Į Euroviziją važiuojame atsipalaidavę, o kaip seksis, parodys laikas”.

Net ir nepatekę į finalą Lietuvos atstovai ketina Graikijoje likti iki pat šiųmetės Eurovizijos pabaigos.

Balsavimo rezultatuose – pokyčiai

Šiųmetėje Eurovizijoje pakeista balsavimo sistema. Šalių rezultatai nebus skelbiami abėcėlės tvarka kaip anksčiau: eiliškumas buvo nustatytas burtų tvarka.

Lietuva rezultatus skelbs šešiolikta. Garsiai bus skelbiami tik aukščiausi balai – 8, 10 ir 12. Kam ir kuri šalis skiria mažesnius balus, bus parodoma televizijos ekrane.

Tik paskutinės penkios šalys garsiai paskelbs visus balsavimo rezultatus. Taip daroma siekiant sutaupyti laiko – juk dabar konkursas užtrunka apie pusketvirtos valandos.

Šiemet Lietuvos balsus Eurovizijos finale praneš „Labo ryto” vedėja Lavija Šurnaitė.

„Pernai, kai mūsų šaliai atstovavo Laura ir „The Lovers”, balsus pranešė Rolandas Vilkončius. Šįmet Lietuvai atstovaus šeši nuostabūs ir tvirtai nusiteikę vyrai, tad nusprendėme, kad balsus turėtų pranešti graži moteris”, – sakė Lietuvos televizijos laidų prodiuseris Jonas Vilimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.