„Vilkyškių pieninės” akcijos – jau Einamajame prekybos sąraše

Šiandien Vilniaus vertybinių popierių biržos (VVPB) valdyba nusprendė įtraukti vienos iš moderniausių Lietuvos sūrių gamintojų AB „Vilkyškių pieninė” akcijas į Einamąjį prekybos sąrašą. Bendrovė anksčiau laiko įvykdė jai keltas abi sąlygas ir išplatino 10 proc. bendrovės akcijų daugiau kaip 350 akcininkų. Numatyta, kad „Vilkyškių pieninės” akcijomis bus pradėti prekiauti jau nuo gegužės 17 dienos.

„Džiaugiuosi, kad šalies investuotojai įvertino „Vilkyškių pienininės” galimybes ir perspektyvas akcijų biržoje. Toliau stiprėdami šalies ir tarptautinėse rinkose, tikimės pateisinti jų pasitikėjimą ir ateityje”, – sakė „Vilkyškių pieninės” generalinis direktorius Gintaras Bertašius.

Vykdydama VVPB reikalavimus, „Vilkyškių pieninė” šių metų balandžio 24 – gegužės 4 dienomis sėkmingai išplatino visą pasiūlytą 935 300 vienetų (10 proc.). bendrovės akcijų paketą. Taip bendrovė įvykdė visus VVPB valdybos sąlyginio bendrovės akcijų įtraukimo į Einamąjį prekybos sąrašą sprendime nurodytus reikalavimus.

Siūlomų AB „Vilkyškių pieninė” akcijų galutinė kaina nustatyta 5,25 Lt už vieną akciją. Akcijų siūlymo koordinatoriaus – UAB FMĮ „Baltijos vertybiniai popieriai”.

Šių metų I ketvirtį AB „Vilkyškių pieninė” pardavimai, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 51 proc. ir siekė 21,1 mln. litų. Pelnas prieš mokesčius buvo 4 tūkst. litų, kai pernai pirmąjį ketvirtį įmonė baigė su 150 tūkst. litų nuostoliu.

Pasak G. Bertašiaus, pirmąjį šių metų ketvirtį įmonė vykdė modernizaciją didžiausiame savo ceche Vilkyškiuose, todėl buvo priversta perkelti dalį gamybos į cechą Tauragėje, o tai beveik dvigubai išaugino gamybos kaštus. „Sūrio gamintojams įtaką daro žaliavinio pieno rinkos sezoniškumas. Įmonės patirtis rodo, kad pirmasis metų ketvirtis yra visuomet sudėtingiausias, nes sūriai gaminami iš brangiausio pieno, tuo tarpu pelningiausias – trečiasis metų ketvirtis”, – pabrėžė G. Bertašius.

2006 metais „Vilkyškių pieninė” planuoja pasiekti 113 mln. litų pardavimus ir gauti 6,2 mln. grynojo pelno. 2007 metais įmonė tikisi, kad pajamos išaugs iki 126 mln. litų ir ji uždirbs 8,3 mln. grynojo pelno. Šiuo metu „Vilkyškių pieninė” įgyvendina 8 mln. litų (iš kurių 3,45 mln. litų bus finansuojama iš ES fondų) investicijų programą.

Audituotais duomenimis, vienos iš moderniausių Lietuvos sūrių gamintojų AB „Vilkyškių pieninė” pajamos 2005 metais buvo 91,708 mln. litų. Tai – 22,1 proc. daugiau nei 2004-aisiais, kuomet bendrovės pajamos siekė 75,101 mln. litų. Bendrovės grynasis pelnas 2005 metais buvo 4,28 mln. Lt.

Daugiau informacijos: www.cheese.lt/investuotojams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.