Vėl tas pats nugalėtojas

Vilniuje, Europos aikštėje, per bėgimo laiptais į aukščiausią Baltijos šalyse komercinės paskirties pastatą – 33 aukštų dangoraižį „Europa” – varžybas pasiekti nauji rekordai. Greičiausiai, kaip ir pernai, finišavo šalies orientavimosi čempionas Svajūnas Ambrazas. Šis Šiaulių sportininkas pagerino sau priklausiusį varžybų rekordą ir tapo vyrų grupės bei absoliučiu nugalėtoju. Ambrazas 1010 laiptelių įveikė per 2 min. 57 sek.

Tarp moterų greičiausia buvo Turino ir Solt Leik Sičio olimpinių žaidynių dalyvė slidininkė Irina Terentjeva. Ji distanciją įveikė per 3 min. 37 sek. ir pagerino varžybų rekordą puse minutės. Varžybose dalyvavo ir daugiau žinomų Lietuvos slidininkų. Ketvirtas tarp vyrų finišavo Mantas Strolia, keturių olimpiadų dalyvis Ričardas Panavas liko 28-as, o moterų daugiau nei 36 metų grupėje Albervilio, Lilehamerio ir Nagano olimpinių žaidynių dalyvė Kazimiera Strolienė užėmė penktąją vietą.

Triskart varžybų nugalėtojas Ambrazas kopti laiptais per daug nesirengė. Šį kartą už pirmąją vietą jam atiteko 5 tūkst. litų piniginis prizas.

„Kiekvieną dieną laipioju į trečią aukštą savo name. Visą gyvenimą treniruojuosi, bet, prisipažinsiu, buvo ir specifinių treniruočių, – sakė sportininkas. – Bėgant svarbiausia yra valia, nes be jos nieko nepasieksi. Per varžybas reikia greitai bėgti nuo pradžios iki galo”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.