Menininkė kūrinius skyrė Motinai

Marijampolėje, Magdelenos Birutės Stankūnienės menų galerijoje, atidaryta profesionalios menininkės Onos Birutės Gustaitienės tapybos darbų paroda

Marijampolės dailės mokykloje mokytoja eksperte dirbanti Gustaitienė parodos lankytojams pristato trejų pastarųjų metų tapybos darbus. Ne visus, o tik labai nedidelę jų dalį – per 20 tapybos lakštų. Visi jie dedikuoti Motinai.

„Jums palieku spręsti apie mano kūrybą”, – kreipdamasi į marijampoliečius, susirinkusius į parodos atidarymo iškilmes, sakė menininkė. Ir iškart pabrėžė, kad toli gražu ne visi bet kurio kūrėjo darbai būna pavykę. „Jei per visą kūrybos kelią sukuri bent 10 neblogų darbų, o iš jų nors 5 geri, tai jau galima sakyti, kad kūrybinis gyvenimas nusisekė”, – teigė Gustaitienė. Tarp kolegų ji žinoma kaip griežta ir reikli kūrėja, to paties reikalaujanti ir iš savo mokinių. Kiek jų išugdyta per beveik trijų dešimtmečių pedagogės veiklą, šiandien sunku suskaičiuoti. Auklėtiniai, atėję aplankyti parodos, juokavo iki šiol manę, kad mėgstamiausia pedagogės spalva – geltona, o parodoje išvydę daugybę darbų, kuriuose svarbiausios – žalia ar kitos spalvos.

„Savo kūrybos disciplinuotumu, potėpio švara Gustaitienė gali būti pavyzdžiu ne tik daugeliui pradedančių menininkų, bet ir jau pagarsėjusiems, nes ji savo kūrinį siekia užbaigti iki galo”, – pristatydama menininkę kalbėjo Marijampolės kultūros centro specialistė etnokultūrai Onutė Surdokienė.

Ši Marijampolės menininkų klubui „Žvilgsnis” priklausančios Gustaitienės personalinė paroda – jau penktoji. Pastarąjį kartą marijampoliečiai su pedagogės kūryba galėjo susipažinti 2003 metais, tačiau tai buvo netradicinio meno darbai. O tapybos darbų parodą šiame mieste ji buvo surengusi prieš 14 metų.

Personalines parodas menininkė rengė ne tik Sūduvos sostinėje, bet ir užsienyje – Kanadoje. Kartu su kitų menininkų kūriniais jos tapybos lakštai, erdvinės kompozicijos, instaliacijos yra buvusios Lenkijos, Suomijos, Austrijos, Čekijos parodų salėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.