Savaitės pabaigoje – minorinė gaida

Vakar biržoje apyvartą lėmė tiesioginiai sandoriai, o nuotaikos tebėra neigiamos. Investuotojai sudarė 437 sandorius 29 bendrovių akcijomis, iš kurių tik 4 brango ir net 18 – pigo, o bendra apyvarta akcijomis sudarė 7,074 mln. litų.

Indeksas „OMX Vilnius” pakilo 0,11 proc. – iki 416,05 punkto. Indekso kilimas iš esmės buvo paveiktas didelių energetikos bendrovių „Lietuvos dujos” ir „Mažeikių nafta” akcijų kilstelėjimo.

„Mažeikių naftos” savininko pasikeitimas yra vienas iš trijų klausimų, galinčių lemti rinkos pasukimą teigiama linkme. Kiti du klausimai – tai euro įvedimas ir politinės padėties Lietuvoje stabilizavimasis. Jei išsisklaidytų ta nežinomybė, tai greičiausiai pagyvėtų prekyba Vilniaus biržoje, sulauktume naujų investicijų iš užsienio.

Penktadienį milijoninėmis apyvartomis išsiskyrė TEO LT ir „Vilniaus vingio” akcijos, kurių kainos sumenko atitinkamai 0,88 proc. (iki 2,24 litų) bei 0,98 proc. (iki 5,05 litų), o apyvarta siekė 1,51 mln. litų ir 3,2 mln. litų.

Fiksuotojo ryšio operatoriaus akcijos ir toliau gerai atspindi visos rinkos nuotaikas – vyrauja „meškų” tendencija. Smulkieji investuotojai turėtų atidžiai sekti telekomo prekybą akcijomis: jei čia būtų juntamas atsigavimas, tai būtų galima laukti ir visos rinkos pajudėjimo.

Tuo tarpu „Vilniaus vingio”‘ akcijų trimis tiesioginiais sandoriais buvo perparduota 5,6 proc. bendrovės įstatinio kapitalo, už akciją mokant po net 6,2 lito, arba 22 proc. daugiau nei rinkos kaina. Šiuos sandorius greičiausiai sudarė stambieji bendrovės akcininkai.

Penktadienį didesnes kainos korekcijas patyrė Ūkio banko akcijos: jų kaina nusmuko net 3,14 proc. – iki 1,85 lito, o apyvarta siekė 656,6 tūkst. litų. Per paskutines prekybos sesijas Ūkio banko akcijų kaina gerokai šoktelėjo nuo 1,69 lito, todėl šiandienos investuotojų veiksmus reikėtų traktuoti kaip greito pelno atsiėmimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.