Per „Viasat History” – dokumentinė premjera apie „Opus Dei” ir „Da Vinčio kodą”

Didžioji knygos „Da Vinčio kodas” piktadarė „Opus Dei” – galinga, įtakinga ir prieštaringai vertinama katalikų organizacija. Knygoje ji traktuojama kaip paslaptinga, kruviname sąmoksle dalyvaujanti sekta, siekianti nuslėpti ankstyvosios krikščionių Bažnyčios tamsiąsias paslaptis. Buvęs vienuolis Markas Dowdas leidžiasi į precedento neturinčią „Da Vinčio kodo” kelionę po JAV ir Europą, kad išsiaiškintų, kas Dano Browno knygoje apie šią organizaciją tikra, o kas tik prasimanymas.
Dokumentinę istoriją „Opus Dei” ir „Da Vinčio kodas”, kurią „Viasat History” rodys gegužės 14 dieną, M. Dowdas pradeda nuo prieštaringosios organizacijos centro Niujorke. „Opus Dei” iš vidaus. Buvęs vienuolis tiria šios organizacijos įtaką pasauliui, jos švietėjišką veiklą, humanitarinius projektus. Ar tikrai kažkas slepiasi už šios organizacijos? Filme savo įspūdžiais dalinasi Didžiojoje Britanijoje gyvenanti „Opus Dei” organizacijos narė Eileen.
Žurnalistas pastebi įdomų faktą – kol garsioji istoriniais faktais paremta „Da Vinčio kodo” knyga drebino religinius pamatus visame pasaulyje, ši organizacija veikiai pasinaudojo romano populiarumu naujiems nariams verbuoti ir kone padvigubėjo. Specialūs naujųjų „Opus Dei” narių Jacko Valero ir jo kolegų iš Londono ekonomikos mokyklos interviu. Kas skatina žmones rinktis šią organizaciją?
Dokumentinėje juostoje „Viasat History” žiūrovai susipažins ir su JAV įsteigta organizacija ODAN, kuri gina šeimos vertybes ir yra labai priešiškai nusiteikusi „Opus Dei” atžvilgiu. Ši organizacija atskleis ilgus metus kauptus ir tyrinėtus itin neigiamus, net šokiruojančius faktus apie „Opus Dei” veiklą ir jos narius.

Ypatinga dokumentinė premjera „Opus Dei” ir „Da Vinčio kodo” paslaptys – gegužės 14 dieną per „Viasat History”!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.