Metų byloje – prognozių pildymosi metas

Kauno apygardos teismas dviem mėnesiams pratęsė buvusio Kauno Panemunės policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjo Gintauto Valiukevičiaus, įtariamo tyčia nužudžius buvusią Kauno miesto apylinkės teismo Baudžiamųjų bylų raštinės teisėją Liną Erentienę, su kuria gyveno paskutiniuosius penkerius metus, bei neteisėtu didelio kiekio šaudmenų bei ginklų įgijimu bei laikymu, suėmimą.

Tačiau gali būti, kad tai pirmas ir vienintelis šio teismo, gavusio minėtą didelį rezonansą sukėlusią bylą prieš savaitę, veiksmas joje.

Tą pačią gegužės 9-ąją, kai šiame teisme buvo sprendžiama, ar pratęsti besibaigiantį G.Valiukevičiaus suėmimo terminą, jį pasiekė raštas iš Apeliacinio teismo su prašymu atsiųsti šią bylą peržiūrėjimui. Motyvuota gautu paties kaltinamojo ar jo gynėjo skundu su prašymu perduoti bylą nagrinėti kitam teismui. Žodžiu, pasitvirtino dienraščio prognozuota G.Valiukevičiaus, neigiančio visus jam pareikštus įtarimus, gynybos taktika.

Vakar ši byla turėjo būti išsiųsta Apeliaciniam teismui, kurio valioje nuspręsti, kurios Apygardos teismas ją nagrinės.

„Jeigu skundas bus patenkintas ir byla bus paskirta kitam teismui, tik atsidustume su palengvėjimu”, – vakar dienraščiui teigė anonimais panorėję likti šaltiniai Kauno apygardos teisme.

Praktika teigia, kad bylos nagrinėjimas turėtų būti paskirtas kitam teismui.

Priminsime, pagal G.Valiukevičiui Kauno apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų tyrimo organizavimo skyriuje pareikštą įtarimą dėl tyčinio L.Erentienės nužudymo gresia laisvės atėmimas nuo penkerių iki penkiolikos metų. (Nusikaltimą kvalifikuojančių aplinkybių, leidusių pateikti jam įtarimą pagal kitą straipsnį, už nužudymą grasinantį laisvės atėmimu iki dvidešimties metų arba gyvos galvos, nerasta.) Už neteisėtą didelio kiekio ginkluotės įgijimą bei laikymą gresia laisvės atėmimas nuo ketverių iki aštuonerių metų. Šios bausmės, teismo sprendimu, gali būti subendrintos. Be to, kaip jau pranešta, L.Erentienės artimieji pateikė teismui civilinį pusės milijono litų ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.