Rusiška animacija atsigauna

Per paskutinius tris metus įvyko tai, ką galima būtų pavadinti geros rusiškos animacijos atgimimu. Beveik vienu metu, didžiuosiuose ekranuose pasirodė keturi, pilnametražiai animaciniai filmai skirti visai šeimai.

„Rusų animacija galų gale pajudėjo iš sąstingio taško ir mes turime galimybę įrodyti savo kraštiečiams ir visam pasauliui, kad čia kuriami ne ką blogesni multfilmai” – interviu teigė filmo „Slibinas Goriničius ir Dobrinia Nikitičius” režisierius Ylya Maksimovas

Tam, kad sukurti atasvarą Holivudo siūlomiems produktams, režisieriai filmukuose išlaiko tik rusams būdingų herojinių pasakų motyvus, tuo pačiu metu atsisakydami amžinai naudojamo rusiškojo patoso.

„Prisiminkite pasakojimus apie carus ir kitus personažus: juose visi labai rimti ir kažkuom susirūpinę… Mes nusprendėm viską filmuoti su didele humoro doze. Galbūt tai ir lemia filmukų išskirtinumą ir populiarumą”, – pasakojo režisierius.

Tam, kad sukurt pirmuosius multfilmus buvo surinkta kūrybinė grupė sudaryta iš 150 profesionalų, padėjusių atskleisti pagrindines mintis ir jas pritaikyti šiuolaikinei publikai.

Holivudui rusai nenusileidžia ir filmukams skiriamu biudžetu. Režisierius mano, kad geras produktas yra vertas 1.5 milijonų dolerių sąnaudų.

Jau greitai kinuose pasirodysianti animacinė komedija ” Slibinas Goriničius ir Dobrinia Nikitičius” pasakoja apie visiems gerai žinomą herojų Dobrinia Nikitičių, kuris eina vaduoti grafaitės iš piktojo slibino Goriničiaus gniaužtų. Tai komedija tinkanti ne tik mažiesiems, bet ir suaugusiems, pasiilgusiems geros rusiško humoro dozės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.