Kuršių nerijoje aistras kaitina ne tik gaisras

Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcijos administracijos ir buvusios darbuotojos nesutarimai gali peraugti į teisminius procesus. Vyriausioji finansininkė tvirtina buvusi neteisėtai atleista ir teisybės bando ieškoti teisme.

Klaipėdos apygardos administraciniam teismui skundą dėl atleidimo iš darbo pateikė buvusi KNNP direkcijos vyriausioji finansininkė 36 metų Svaja Miknienė.

Anot pareiškėjos, praėjusių metų pabaigoje tarp jos ir parko direktorės Aurelijos Stancikienės kilęs konfliktas – vyriausioji finansininkė nepanorusi dirbti papildomo darbo, už kurį neva nenorėta mokėti.

„Kreipiausi į administraciją ir paprašiau skubiai priimti banko ir atsargų apskaitos buhalterį, nes ši pareigybė buvo laisva. Tačiau administracija reikalavo dirbti dvigubai ir atsisakė man skirti priedą už papildomai atliekamą buhalterio darbą”, – tvirtino S. Miknienė.

A. Stancikienė pernai lapkričio 14-ąją sudarė tris komisijas S. Miknienės tarnybiniams nusižengimams tirti – dėl galimų grasinimų ir šantažo, dėl atlyginimo darbuotojams išmokėjimo, dėl galimo aplaidumo atliekant finansines operacijas. Visos trys komisijos, anot S. Miknienės, iš tiesų tyrė tą patį konfliktą – jos atsisakymą atlikti papildomą darbą.

Gavusi šių komisijų išvadas A. Stancikienė sausio 17-ąją pasirašė tris įsakymus, kuriais tą pačią dieną S. Miknienei buvo paskirti du griežti papeikimai, o trečioji tarnybinė nuobauda peraugo į atleidimą iš darbo.

„Kreipiausi į teismą dėl kelių priežasčių. Manau, jog man buvo galima paskirti tik vieną tarnybinę nuobaudą. Svarbiausia, tuo metu, kai buvau atleista, sirgau. Įstatymas numato, jog valstybės tarnautojo negalima atleisti esant laikinam nedarbingumui”, – sakė moteris.

S. Miknienė tvirtina, kad pastaruoju metu parko direkciją paliko ne vienas darbuotojas, ir esą jie buvę priversti taip pasielgti „savo noru”. Savo pareigas palikęs direktorės pavaduotojas Albertas Kvietkus ir jo žmona, sekretorė, juristas, dar keletas kitų.

„Dirbau čia vienuolika metų, o problemos prasidėjo pasikeitus administracijos vadovei. Net apie atleidimą iš darbo sužinojau į „Sodrą” nunešusi nedarbingumo lapelį”, – tikina S. Miknienė.

Nepatvirtintais duomenimis, į vyriausiosios finansininkės vietą A. Stancikienė priėmusi savo tėvų poilsio namuose dirbusią moterį.

Pati A. Stancikienė mano, jog S. Miknienė ją šmeižianti, nors neturinti tam pagrindo. Ji iš darbo buvusi atleista teisėtai, o dėl buvusios darbuotojos galimo piktnaudžiavimo Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą.

„Darbo vietas palikę žmonės išėjo savo noru. Pavyzdžiui, sekretorės netenkino per mažas atlyginimas, A. Kvietkus seniai kalbėjo apie išėjimą.

O naujoji vyriausioji finansininkė į darbą buvo priimta pagal visus reikalavimus, taikomus valstybės tarnautojui. Buvo paskelbtas konkursas, kuriame dalyvavo visi norintieji”, – tvirtino A. Stancikienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.