Vladas Straupas: „Regioninė „Balticum” TV išsipūtė”

„Balticum” TV kolektyvą užklupome skanaujantį tortą. „Šiek tiek pavėluotai švenčiame šešerių metų gimtadienį, kai esame regioninė televizija”, – šia proga kolegoms dalydamas ženklelius su Lenino atvaizdu kalbėjo „Balticum” TV direktorius Vladas Straupas.

2000 metų balandžio mėnesį, laimėjusi konkursą steigti regioninę televizijos stotį, „Balticum” TV pradėjo transliuoti savo programas visoje Klaipėdos apskrityje ir Vakarų Lietuvoje. Šiandien eterines „Balticum” TV programas mato Klaipėdos, Neringos, Palangos, Gargždų, Kretingos, Plungės, Šilutės ir aplinkinių miestų bei miestelių gyventojai (311 tūkstančių potencialių žiūrovų mieste).

Gerbiamas Vladai, kodėl kolegoms dovanojate ženklelius su Lenino atvaizdu?

Todėl, kad grįžtame į laikus, kai priklausėme Rusijai, – juokiasi. – Draudžia transliuoti Baltarusijos nacionalinį kanalą, šurmuliuoja, kad rodomi kanalai rusų kalba. Neva rusinama tauta.

Buvo atlikta abonentų apklausą. Paaiškėjo, jog žiūrimiausi kanalai lietuvių ir rusų kalbomis. „Discovery” Didžiajame pakete transliuojamas anglų kalba, tačiau jis nėra toks populiarus kaip, tarkim, tas pats „Discovery” rusų kalba. Taigi, parduodame tai, ką žmonės žiūri.

Žmonės labiau moka rusų kalbą. Kad pasikeistų karta ir ateitų angliškai kalbantys kabelinės televizijos paslaugų pirkėjai, turi praeiti 10 -15 metų. Tada kanalai rusų kalba rinkoje nebeturės vertės.

Žodžiu, kai draudžiama transliuoti Baltarusijos nacionalinį kanalą, nusprendžiau ir aš papokštauti su kolegomis ir padovanoti jiems ženkliukus su Lenino atvaizdu.

Jūsų vadovaujama televizija susikūrė 1989 metais. Regionine tapote 2000-aisias. Ar reikėjo 11 metų įdirbio, kad taptumėte tuo, kuo esate šiandien?

Kai atsirado laisvas dvylikto kanalo dažnis, jį laimėti pareiškė norą trys pretendentai. Sėkmė šypsojosi mums. Tačiau kurį laiką šiuo kanalu dalijomės su Klaipėdos televizija: mūsų TV programą transliuodavo iki aštuonių valandų vakaro.

Ar kiekviena kabelinė televizija svajoja išaugti iki regioninės?

Nebūtinai. Mums tiesiog pavyko sukurti gerą kanalą, todėl automatiškai atsirado poreikis plėsti teritoriją. Kitų kebelinių TV operatoriai tiesiog apsiriboja savireklamos ir reklamos tikslais.

Šį sezoną iš jūsų TV eterio dingo trys autorinės laidos: „Proto aistros”, „Rezonansas”, „Greitoji pagalba”. Kodėl?

Na, pirmiausia todėl, kad iš reklamos neišgyvename. Kitas dalykas – laidos sensta. Vidutinis jų amžius 2-3 metai. Tiesa, pasitaiko išimčių. Pavyzdžiui, laida „Reidas”, manau, gyvuos tol, kol gyvens jos kūrėjas Gintaras Vaičekauskas, nes daugeliui žmonių ši laida asocijuojasi būtent su juo.

Ar galima tikėtis ir laukti naujų autorinių laidų projektų?

Sprendžiame dilemą: ar, apsiribojant menku biudžetu, rengti prastas vietines laidas, ar įsigyti įdomios pasaulio dokumentikos paketus. Kad apsispręstume, ką daryti, iš 5 kanalo nusipirkome dvi puikias laidas apie automobilius – „Aukščiausia pavara” ir „Monstrų garažas”. Žmonės jas žiūri.

Tačiau autorinių laidų savo eteryje tikrai neatsisakysime. Tokio formato laidos, manau, yra reikalingos, kad vietos gyventojai galėtų skambinti į studiją, diskutuoti, aptarinėti, kas vyksta mūsų mieste. Tik pagaminti gerą laidą kainuoja brangiau nei ją nupirkti.

Paminėjote „Monstrų garažą” ir „Aukščiausią pavarą”. Tai – vyriškai auditorijai skirtos laidos. Kodėl skriaudžiate moteris?

Mūsų televizijai ir taip trūksta vyriškos auditorijos. Todėl į programą ir įtraukėme šias laidas. Remiantis atliktais tyrimais, tarp „Balticum” TV žiūrovų dominuoja moterys.

Kokius pakeitimus savo programų tinklelyje planuojate vasarą?

Autorinės laidos eis atostogauti, „Balticum” TV žinias šiek tiek trumpinsime, toliau rodysime rusiškas pramogines laidas „Uždrausta zona”, „Meilės kaina”, „Remonto mokykla”, taip pat – „Aukščiausią pavarą”, „Monstrų garažą”. Birželio mėnesį sezoną užbaigs ir laida „Kitoks gyvenimas”. Tačiau liepą ir rugpjūtį kartosime geriausius šios laidos siužetus. Taip pat žiūrovai pamatys daug gerų filmų.

Ar regioninė „Balticum” TV labai pasikeitė per šešerius metus?

Ji išsipūtė. Televizijoje dirbti pradėjo 15 žmonių, o dabar jų skaičius išaugo iki 50. Komanda gera, profesionali, todėl įžūliai sakome, jog esame geriausia regioninė televizija, ir mūsų kol kas niekas neaplenkė, net „5 kanalas”, – juokiasi.

Dėmesio!

„Balticum” TV abonentai Klaipėdoje ir Palangoje nuo gegužės 1-osios gali žiūrėti du naujus kanalus. Didžiojo ir Pagrindinio paketų abonentai matys 5 kanalą bei „TV 1000 Russkoe kino”.

5 kanalą žiūrovai suras S7 kanale (159,25 MHz), kuriuo buvo transliuojamas „BBC World” kanalas. jau kurį laiką šis kanalas yra pakeitęs Didžiajame pakete buvusią „Belarus TV” programą.

„TV 1000 Russkoe kino” užims Pirmojo Baltijos muzikinio kanalo poziciją S28 kanale (367, 25 MHz). Muzikos kanalas perkeltas į 143,25 MHz dažnį, S5 kanalą, kuriuo ligi šiol buvo transliuotas informacinis kanalas. Pastarąjį žiūrovai suras R12 kanalu (223,25 MHz).

Susidūrus su sunkumais nustatant naujas ar pasikeitusias programas, „Balticum” TV abonentai bet kuriuo metu gali skambinti telefonu Klaipėdoje 39 07 00, o darbo metu Palangoje 56 124.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.