Pakaunės policijos taikinyje – Karmėlavos seniūnas

Kauno rajono policijos smurtinių nusikaltimų ir nusikaltimų nuosavybei tyrimo poskyryje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo Karmėlavos seniūno Juozo Mozerio piktnaudžiavimo tarnyba.

Dar vienas toks tyrimas, kuris jau baigiamas, J.Mozerio atžvilgiu buvo pradėtas prieš Naujuosius metus. Artimiausiu metu jame Karmėlavos seniūnui rengiamasi pateikti įtarimą.

Lygių varžovų dvikova

Pirmąjį tyrimą inicijavo Kauno rajono apylinkės prokuratūra, gavusi Kauno apygardos administracinio teismo nutartį. Tokia buvo Karmėlavos seniūno kreipimosi į šį teismą dėl Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorės jam pareikštos pastabos pabaiga. Šios painios istorijos pradžia – pernai vasarą Kauno rajono savivaldybės užregistruotas vieno Karmėlavos Miško gatvės gyventojo skundas. Pastarasis skundėsi, kad seniūnas išlaužė bei išdaužė statomą jo sklypo tvorą.

Ikiteisminio tyrimo, atliekamo Kauno rajono policijoje, duomenimis, minėtas karmėlaviškis dar nebuvo susitvarkęs visų sklypo, kurį dalijosi su kaimynu, nuosavybės dokumentų. Tačiau jau statėsi tvorą. Iki seniūno pasirodymo buvo spėjęs išlieti pamatus bei įstatyti metalinius stulpus. Savais kanalais apie tai sužinojęs seniūnas pastaruosius išlaužė bei išgriovė.

Nepėsčias pasirodė ir tvoros savininkas, užvertęs pareiškimais Kauno rajono merą bei vietinę Karmėlavos policijos nuovadą. Pastaroji pasiūlė turtinius santykius su seniūnu aiškintis per teismą. Kauno rajono savivaldybės taryba po atlikto tarnybinio patikrinimo Karmėlavos seniūną apsvarstė ir skyrė jam pastabą.

Iššaukė ugnį į save

Apskųsdamas tokį kolegų iš Kauno rajono savivaldybės sprendimą Kauno apygardos administraciniam teismui, J.Mozeris tik iššaukė ugnį į save. Teismas jo veiksmuose įžvelgė nusikaltimo požymių, sustabdė bylą ir šią savo nutartį persiuntė Kauno rajono apylinkės teismui, inicijavusiam pirmąjį ikiteisminį tyrimą dėl galimo Karmėlavos seniūno piktnaudžiavimo tarnyba.

Tebetiriamas šioje byloje ir kitas epizodas – jog J.Mozeris nukirpo minėtam Karmėlavos Miško gatvės gyventojui elektros laidus. Šis buvo su mažais vaikais be elektros dvi dienas. Baigiant pirmąjį tyrimą, šią savaitę pradėtas ir antrasis. Į Kauno rajono policiją su pareiškimu kreipėsi kitas karmėlaviškis, teigdamas, kad seniūnas savavališkai ištraukė iš žemės su visu stovu kelio ženklą, draudžiantį įvažiuoti į mišką, ir numetė jį į gretimą sklypą.

Kol kas tikslinama, ar šis ženklas nebuvo pastatytas savavališkai. Pirminiais duomenimis, Kelių tiltų direkcijai jis nepriklauso. Kad tai būtų ištirta iki galo ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dar vieno galimo Karmėlavos seniūno piktnaudžiavimo tarnyba.

Paties J.Mozerio vakarykštis komentaras apie policijos atliekamus ikiteisminius tyrimus prasidėjo nuo juoko: „Tie pareiškimai man sukelia tik šypseną. Deja, žmonėms jų rašyti neuždrausi, tik gaila policijos, kuri turi bergždžiai gaišti laiką ir juos tirti”.

Įtariamojo teisybė

Karmėlavos seniūno patikinimu, pirmuoju atveju jis tik išvertė kelis griovyje pastatytus stulpelius, o po šio incidento minėta tvora vis tiek išdygo. Dabar ji primena fortą ir trukdo kaimynams įvažiuoti į savo sklypą.

Antruoju atveju, anot J.Mozerio, situacija dar sudėtingesnė.

Minėtas Narėpų kaimo gyventojas prieš dešimt metų dirbo tuometinėje Agrarinėje tarnyboje ir, J.Mozerio duomenimis, suklastojo savo sklypo dokumentus. Jame atsidūrė pagrindinio kaimo kelio gabalas, dėl to kai kurie kaimynai, norėdami patekti vieni pas kitus, dabar turi važiuoti apie porą kilometrų aplinkkeliu. Jie kreipėsi į teismą ir dar tebesibylinėja.

Tą atmintiną dieną, J.Mozerio patikinimu, kaip tik geodezininkai, teismo nurodymu, atliko šiame sklype matavimus. Juose panoro dalyvauti ir Karmėlavos seniūnas, atkreipęs dėmesį į prieš trejus metus, per sausrą, vietinio girininko pastatytą jau minėtą ženklą, draudžiantį įvažiuoti į mišką.

„Kadangi tokius ženklus vietinės reikšmės keliuose gali statyti tik seniūnija, suderinusi su Kelių policija, be to, jis jau seniai nebeatitiko buvusios situacijos, tai aš jį ir išroviau”, – neslėpė J.Mozeris, kurio įsitikinimu, parašiusieji ant jo skundą norėjo prisidengti šiuo ženklu kaip dar vienu įrodymu dėl jų valdos neliečiamybės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Pakaunės policijos taikinyje – Karmėlavos seniūnas"

  1. Rita

    As irgi esu nukentejusi nuo Mozerio darbeliu. salia mano namu buvo reakreacine zeme, taciau seniunas pasiule man ja issipirti. Sutikau. tarybos posedyje jos nariai prabalsavo ir leido ta zeme privatizuti. Tik deja kai reakreacine zeme buvo panaikinta, ja Mozeris pardae savo zmogui. Dabar jau keli metai begioju per teismus, nes nagaliu ivaziuoti i savi sklypa mat gatve kuri eina per reakrecine zeme panaikino… gal reikia susivienyti visiems nuo jo nukentejusiems ir iskelti visuotini karmelavos seniunijos gyventoju pries Mozeru ieskini!!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.